Hozzávalók
- 250 ml meleg tej
- 20 g élesztő
- 80 g cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 csapott tk fahéj
- 1 db tojás
- 60 g olvasztott vaj
A bevonáshoz
- 280 g étcsoki
A díszítéshez
- 60 g tejcsoki
Csokis-fahéjas perecek
Hozzávalók
- 250 ml meleg tej
- 20 g élesztő
- 80 g cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 csapott tk fahéj
- 1 db tojás
- 60 g olvasztott vaj
A bevonáshoz
- 280 g étcsoki
A díszítéshez
- 60 g tejcsoki
A meleg tejbe rakunk kb. 2 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Közben egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, sót, fahéjat, a maradék cukrot, a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor már összeállt, beleöntjük az olvasztott vajat és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 45-50 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és 20-22 részre osztjuk.
Mindegyik részt vékony csíkká sodorjuk, a két végét kétszer áttekerjük egymáson és az alsó részekhez enyhén odanyomjuk, perec alakot formázva ezzel. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, belemártjuk a pereceket, lecsepegtetjük róluk a felesleges csokit, rácsra rakjuk és megvárjuk amíg megdermednek. A tejcsokit szintén megolvasztjuk és rusztikusan “becsíkozzuk” vele az étcsokis perecek tetejét.
Ha tetszett a csokis-fahéjas perecek receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!