Hozzávalók
- 250 g édesburgonya
- 200 g étcsoki
- 150 g vaj
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 1 nagy csipet só
- 200 g liszt
- 3 ek kakaópor
- 100 g étcsokicsepp
Édesburgonyás brownie
Hozzávalók
- 250 g édesburgonya
- 200 g étcsoki
- 150 g vaj
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 1 nagy csipet só
- 200 g liszt
- 3 ek kakaópor
- 100 g étcsokicsepp
Az édesburgonyás brownie elkészítéséhez a megpucolt édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy krumplinyomón vagy szitán áttörjük.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal. A tojást 2-3 perc alatt kihabosítjuk a cukorral, majd óvatosan beledolgozzuk a csokis keveréket és az áttört édesburgonyát.
Hozzákeverjük a sót, a lisztet, a kakaóport, a legvégén pedig a csokicseppet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Felkockázva tálaljuk, ha kihűlt.
Ha tetszett az édesburgonyás brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!