Vegán
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 350 g barna csiperke gomba
- bors
- 2 ek tamari szójaszósz
- 4 szelet kenyér
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 130 g natúr hummusz
- 1 - 2 tk chiliszósz
- chilipehely
Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával
Hozzávalók
- 350 g barna csiperke gomba
- bors
- 2 ek tamari szójaszósz
- 4 szelet kenyér
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 130 g natúr hummusz
- 1 - 2 tk chiliszósz
- chilipehely
Egy serpenyőt szárazon, magas fokozaton felhevítünk. A gombákat egy tiszta, nedves kendővel megtisztítjuk, majd kb. 1 mm-es szeletekre vágjuk, a forró serpenyőbe dobjuk, borsozzuk, és gyakran rázogatjuk. Mikor már összeesett és intenzív illata van, meglocsoljuk a szójaszósszal, és átforgatjuk.
A kenyereket pirítóban vagy egy másik serpenyőben, 1-2 ek olívaolajjal megpirítjuk, és mikor minden oldaluk egyenletesen aranyszínű, ropogós, bedörzsöljük fokhagymával.
A hummuszt kevés chiliszósszal alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a kenyérszeleteket. A gombát a hummusz tetejére halmozzuk, és chilipehellyel megszórva tálaljuk a pirítósainkat.
Ha tetszett a csípős hummusz pirított gombával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!