Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Frittata szendvics, a legjobb napindító

Hozzávalók

4
főre
+
1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
1 fej vöröshagyma
2 db újhagyma
8 - 10 db tojás
10 dkg prágai sonka
5 dkg kecskesajt (vagy feta)
5 dkg olajbogyó
4 db ciabatta zsemle
5 dkg bébispenót
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frittata szendvics, a legjobb napindító

Ez itt a világ legjobb tojásos reggelije
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
1 fej vöröshagyma
2 db újhagyma
8 - 10 db tojás
10 dkg prágai sonka
5 dkg kecskesajt (vagy feta)
5 dkg olajbogyó
4 db ciabatta zsemle
5 dkg bébispenót
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Ez nem csak egy egyszerű tojásos étel, hiszen telepakoltuk mindenféle jóval, mint például a prágai sonka, kecskesajt, és sok zöldség. Készítsétek mindenképp!

A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek! Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.

frittata.jpg

Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát! A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások