Hozzávalók
A réteshez
- 1 csomag réteslap (6-8 lap)
- 60 g olvasztott vaj
- 500 g cukrozott gesztenyemassza
- 150 ml tejszín
- 80 g natúr marcipán
- 1 marék meggybefőtt
A lekenéshez
- 1 db tojás
A díszítéshez
- 1 marék szeletelt mandula
- porcukor
Gesztenyés marcipános meggyes rétes
Hozzávalók
A réteshez
- 1 csomag réteslap (6-8 lap)
- 60 g olvasztott vaj
- 500 g cukrozott gesztenyemassza
- 150 ml tejszín
- 80 g natúr marcipán
- 1 marék meggybefőtt
A lekenéshez
- 1 db tojás
A díszítéshez
- 1 marék szeletelt mandula
- porcukor
A réteslapokat egymásra fektetjük úgy, hogy mindegyik lapot megkenünk olvasztott vajjal. A gesztenyemasszát áttörjük, majd összekeverjük a habbá vert tejszínnel. A töltelékbe csipkedjük a marcipánt, beledobáljuk a lecsepegtetett meggyet, átkeverjük és az egymásra helyezett réteslapokra pakoljuk, a szélesebb oldala mentén.
Feltekerjük a rétest, lekenjük a villával felvert tojással és megszórjuk a mandulával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.