Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 1 fej hagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál szárzeller
- 3 - 4 ek aszalt vörös áfonya
- 600 g darált pulykahús
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek olaj
- 125 g sült gesztenye
A mártáshoz
- 100 ml zöldségalaplé
- 300 g fagyasztott áfonya
- 2 ek méz
- 1 db narancs
Az édesburgonyához
- 4 db édesburgonya (nagyobb)
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 - 2 ek olaj
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 1 fej hagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál szárzeller
- 3 - 4 ek aszalt vörös áfonya
- 600 g darált pulykahús
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek olaj
- 125 g sült gesztenye
A mártáshoz
- 100 ml zöldségalaplé
- 300 g fagyasztott áfonya
- 2 ek méz
- 1 db narancs
Az édesburgonyához
- 4 db édesburgonya (nagyobb)
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 - 2 ek olaj
Az édesburgonyát megpucoljuk és kisebb hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymaporral, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.
A húsgolyóhoz a hagymát, a répát, a zellert és a vörös áfonyát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd félretesszük lehűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy gesztenyét is teszünk. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az édesburgonya mellé toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz az áfonyát az alaplével és a mézzel felforraljuk, kicsit visszaredukáljuk, belereszeljük a narancs héját, a húsát pedig belevágjuk. A mártás sűrítéséhez néhány cikk puhára sült édesburgonyát és a megmaradt néhány darab sült gesztenyét használjuk úgy, hogy ezeket beledobjuk a felfőzött áfonyához, és egy villával összetörjük benne.
A kisült golyókat ezzel a mártással és a sült édesburgonyával tálaljuk.
Ha tetszett a gesztenyével töltött pulyka áfonyamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!