Hozzávalók
- kb. 10 db csiperkegomba
- 100 g szeletelt csirkemellsonka
- 1 mk fokhagymapor
- 2 db tojás
- 50 g bébispenót
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 1 csomag pizzatészta
Hozzávalók
- kb. 10 db csiperkegomba
- 100 g szeletelt csirkemellsonka
- 1 mk fokhagymapor
- 2 db tojás
- 50 g bébispenót
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 1 csomag pizzatészta
A gombás kosárkákhoz először a csiperkegombát vesszük kezelésbe. Kisebb darabokra vágjuk és egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, a csíkokra vágott sonkát, a fokhagymaport, és további 3-4 percig pirítjuk. Ezután mehet hozzá melegítés nélkül a tojás, bébispenót, a só, a bors, a tejszín. Jól átkeverjük az alapot, és félrerakjuk.
A pizzatésztát kihajtogatjuk, és 12 részre vágjuk. A négyszögeket egy enyhén kiolajozott muffinforma mélyedéseibe rakjuk, a közepükre kanalazzuk a spenótos-tejszínes tölteléket, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 28 percre, amíg megsül a töltelék és a tészta is.
Ha tetszett a spenótos-gombás kosárkák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!