Házi almás „gumicukor”

Gluténmentes

Gluténmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

8 - 10
tekercshez
+
800 g alma
60 ml víz
1 tk őrölt fahéj
10 ml citromlé
50 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi almás „gumicukor”

Nem mondom, hogy a legmegúszósabb recept, de elég menő dolog házi „gumicukrot” készíteni, amit valószínűleg a gyerkőcök is imádni fognak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
tekercshez
+
800 g alma
60 ml víz
1 tk őrölt fahéj
10 ml citromlé
50 g cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forralgatjuk, hogy kissé összeessen az alma. Egy aprítóban alaposan lezúzzuk, és egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, majd betoljuk a 80 fokos sütőbe kb. 4 órára. Ezután megvárjuk, amíg langyosra hűl, és ollóval csíkokra vágjuk.

Ha tetszett a házi almás „gumicukrot” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások