Hozzávalók
A tésztához
- 120 g hideg vaj
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 3 - 4 ek hideg víz
A töltelékhez
- 100 g gouda sajt
- 150 g maradék húsvéti sonka
- 1 csokor friss snidling
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 db tojás
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
Húsvéti quiche
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g hideg vaj
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 3 - 4 ek hideg víz
A töltelékhez
- 100 g gouda sajt
- 150 g maradék húsvéti sonka
- 1 csokor friss snidling
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 db tojás
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni a hűtőben fél órát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a formába rakjuk, lenyomkodjuk, és levágjuk a széleit. Egy villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval, majd mehet bele a zöldfűszer. Az elősütött tésztára rakjuk a sonkát, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a sajttal, visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre, és kész is.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a húsvéti quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
További húsvéti finomságok a Street Kitchen oldaláról:
Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle