A vega karácsony támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 130 g hideg vaj
- 200 g liszt
- só
- 1 db tojássárgája
- 3 ek tej
A töltelékhez
- 1 db főtt cékla
- 125 g kéksajt
- 5 db tojás
- 300 ml habtejszín
- 150 ml tej (min. 2,8% zsírtartalmú)
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 - 2 ág rozmaring
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
- 1 kis marék dió
A vega karácsony támogatója a
A vega karácsony támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 130 g hideg vaj
- 200 g liszt
- só
- 1 db tojássárgája
- 3 ek tej
A töltelékhez
- 1 db főtt cékla
- 125 g kéksajt
- 5 db tojás
- 300 ml habtejszín
- 150 ml tej (min. 2,8% zsírtartalmú)
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 - 2 ág rozmaring
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
- 1 kis marék dió
A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadunk sót ízlés szerint, és beledolgozzuk a tojássárgáját és a tejet is. Fóliába tekerjük a tésztát, majd hűtőben pihentetjük minimum fél órát.
A hűtött, kész tésztánkat lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és belehelyezzük a sütőformába. Sütőbabbal kb. 8-10 percig elősütjük 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben.
Az elősütött tésztára helyezzük a 2-3 cm-es darabokra vágott főtt céklát, és rátördeljük a kéksajtot is.
A tojásokat a habtejszínnel és a tejjel egy tálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, sózzuk, borsozzuk, kis lyukú reszelőn belereszeljük a cheddar sajtot, majd az egészet összekeverjük egy habverővel. A mixünket ráöntjük a tésztára, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojásos mixünk be nem kocsonyásodott (kb. 30-40 perc). A vége előtt 10 perccel megszórjuk a durvára vágott dióval.
Felvágás előtt hagyjuk minimum szoba-hőmérsékletűre hűlni a piténket.
Ha tetszett a kéksajtos-céklás-diós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!