Hozzávalók
- 800 g krumpli
- 250 g csirkemellfilé
- só, bors
- olívaolaj
- 125 g koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 2 tk oregánó
- 20 g parmezán
- 3 szelet prosciutto sonka
- 200 g mozzarella
- 2 ek zöld pesztó
- 5 - 6 szem fekete olajbogyó
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
Hozzávalók
- 800 g krumpli
- 250 g csirkemellfilé
- só, bors
- olívaolaj
- 125 g koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 2 tk oregánó
- 20 g parmezán
- 3 szelet prosciutto sonka
- 200 g mozzarella
- 2 ek zöld pesztó
- 5 - 6 szem fekete olajbogyó
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük,majd leszűrjük. Egy kb. 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.
Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk. A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson. Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul. Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt fekete olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.
Ha tetszett a krumplis nachos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!