Hozzávalók
A tésztához
- 240 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 80 g cukor
- 600 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 tk só
- 100 g vaj
A töltelékhez
- 90 g olvasztott vaj
- 140 g cukor
- 3 ek őrölt pirospaprika
Paprikás csiga
Hozzávalók
A tésztához
- 240 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 80 g cukor
- 600 g liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 tk só
- 100 g vaj
A töltelékhez
- 90 g olvasztott vaj
- 140 g cukor
- 3 ek őrölt pirospaprika
A paprikás csiga elkészítéséhez a tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakunk egy kanál cukrot. A lisztet egy nagy keverőtálba rakjuk, mehetnek bele a tojássárgáják, a só, majd a felfuttatott élesztős tej. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva 50 percig kelesztjük, majd kb. 50 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk.
A vajat elkeverjük a cukorral és a pirospaprikával, rákenjük a tésztára, és az egyik, hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, a tekercseket sütőpapíros tepsire fektetjük, legalább 2-3 ujjnyira egymástól. 20 percig még kelesztjük a csigákat, végül 180 fokos sütőben 12-14 percig sütjük őket.
Ha tetszett a paprikás csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!