Hozzávalók
- 290 g pisztácia
- 150 g porcukor
- 3 db tojásfehérje
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 ek liszt
Pisztáciás keksz
Hozzávalók
- 290 g pisztácia
- 150 g porcukor
- 3 db tojásfehérje
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 ek liszt
A pisztáciát és a porcukrot egy aprítóba rakjuk, és a lehető legalaposabban lezúzzuk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral. A pisztáciához keverjük a lisztet, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. A masszából kicsi, diónyi méretű golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és 2 órát szobahőmérsékleten pihentetjük. 130 fokos sütőbe toljuk a kekszeket 25-30 percre, majd hagyjuk kihűlni.