Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
A fasírthoz
- 150 ml quinoa
- só
- 2 szál sárgarépa
- 0.25 fej hagyma
- 2 db tojás
- őrölt bors
- 1 ek zsemlemorzsa
- 3 ek kenőmargarin
A körethez
- 1 fej hagyma
- 3 ek kenőmargarin
- 400 g káposzta (1 fej=800 g)
- só
- 2 ek dijoni mustár
- 400 ml tejszín
- ½ db szerecsendió
- őrölt bors
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 kis csokor petrezselyem
Quinoás répafasírt tejszínes-mustáros párolt káposztával
Hozzávalók
A fasírthoz
- 150 ml quinoa
- só
- 2 szál sárgarépa
- 0.25 fej hagyma
- 2 db tojás
- őrölt bors
- 1 ek zsemlemorzsa
- 3 ek kenőmargarin
A körethez
- 1 fej hagyma
- 3 ek kenőmargarin
- 400 g káposzta (1 fej=800 g)
- só
- 2 ek dijoni mustár
- 400 ml tejszín
- ½ db szerecsendió
- őrölt bors
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 kis csokor petrezselyem
Egy kisebb edénybe beleöntjük a quinoát. Hozzáadunk kétszeres mennyiségű vizet, egy kis sót, és főzni kezdjük. Ameddig a quinoa készül, nekiállunk a köretnek. A hagymát apróra vágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a hagymát, és lepirítjuk.
A köret elkészítése
Csíkokra vágjuk a káposztát, majd a hagymához adjuk. Sózzuk, és az egészet hagyjuk egy kicsit dinsztelődni. Mikor összeesett egy kicsit, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, ráreszeljük a szerecsendiót, mehet bele bors, valamint ízlés szerint még egy kis só. Az egészet alacsony lángon főni hagyjuk.
A répafasírt elkészítése
Ha elkészült a quinoa, egy tálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Miközben hűl, lereszeljük a répát, nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a quinoához adjuk. Ellenőrizzétek a keverék hőmérsékletét, mielőtt a tojást hozzáadnátok, mert fontos, hogy már ne legyen langyos, nehogy rántotta legyen a tojásból! Ha jónak látjátok, mehet bele a tojás, só, bors és a zsemlemorzsa. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd csinos kis pogácsákat formázunk belőlük, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
A fasírtok lepirítása, tálalás
Ha kivettük a sütőből, egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és a pogácsáknak kérget sütünk oldalanként kb. 2 perc alatt közepesen magas lángon. A káposztára tesszük a keményítőt, alaposan átkeverjük, még 2-3 percig főzzük, majd utolsó lépésként apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A répafasírtot és a párolt káposztát tányérra szedjük, tálaláskor még megszórhatjuk egy kis aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a quinoás répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!