Hozzávalók
- 2 csokor újhagyma
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- ½ tk chilipor
- olaj a sütéshez
A kéksajtmártáshoz
- 300 ml tej
- 50 g vaj
- 2 ek liszt
- 100 g kéksajt
Rántott újhagyma kéksajtmártással
Hozzávalók
- 2 csokor újhagyma
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- ½ tk chilipor
- olaj a sütéshez
A kéksajtmártáshoz
- 300 ml tej
- 50 g vaj
- 2 ek liszt
- 100 g kéksajt
Az újhagymákat megmossuk és a zöldjükből annyit vágunk le, hogy egyenlő, nagyjából 15 centis darabokat kapjunk. Forró vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízbe dobjuk a hagymákat és amint lehűlnek minden nedvességet leitatunk róluk papírtörlő segítségével. Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy edényben felolvasztjuk és mehet rá a liszt, és habverővel alaposan kevergetve kb. 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beleöntjük a tejet és továbbra is folyamatosan keverve, addig főzzük közepes lángon, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor mehet bele a szétmorzsolt kéksajt és ezzel együtt addig főzzük, amíg homogén nem lesz a mártás.
A bundázáshoz a lisztbe sót, fokhagymaport és chilit teszünk és a hagymákat a szokásos módon liszt- tojás- zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, majd 170 fokos olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük őket. A kéksajtmártással tálaljuk.
Ha tetszett a rántott újhagyma receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!