A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 200 ml tej
- 30 g élesztő
- 1 tk cukor
- 70 g vaj
- 2 ek olaj
A töltelékhez
- 500 g főtt füstölt sonka (nem gépsonka)
- 5 db tojás
- 30 g tejszínes torma
A tetejére
- 1 db tojás
Sonkával, tormával, tojással töltött kalács
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 200 ml tej
- 30 g élesztő
- 1 tk cukor
- 70 g vaj
- 2 ek olaj
A töltelékhez
- 500 g főtt füstölt sonka (nem gépsonka)
- 5 db tojás
- 30 g tejszínes torma
A tetejére
- 1 db tojás
A töltött kalács elkészítéséhez a sonkát klasszikus módon megfőzzük. A liszthez adjuk a sót és a tojást. 1 deci langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a felolvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt és a vajas tejet elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az olajat, és ha a tészta összeállt, 30 percig kelesztjük meleg, huzatmentes helyen konyharuhával letakarva. Közben keményre főzzük a tojásokat, meghámozzuk és félbevágjuk.
A megkelt tészta 4/5-ét lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és kikent esetleg sütőpapírral bélelt formába tesszük, úgy hogy a szélein bőven túlnyúljon a tészta, hiszen ezzel fogjuk befedni is a töltött kalácsot.
Alulra megy a szeletekre vágott főtt sonka erre sárgájával lefelé a felezett főtt tojások, majd némi tormával is meghintjük. A tészta széleivel befedjük az egészet és a maradék tésztából csiga alakú díszeket formázunk még rá. Megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.
Ha tetszett a sonkával töltött kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több húsvéti tartalom:
Tojáskrém húsvétra