Hirdetés
Húsvéti menü

Hozzávalók

2
főre
+
500 g sertésszűz
1 ek színes bors
1 ek só

A karamellizált lilahagymához

2 ek olaj
2 nagy fej lilahagyma
50 g barna cukor

A szilvaszószhoz

8 db szilva
100 ml víz
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
50 ml whiskey
2 ek fehérborecet
100 ml tejszín
1 csipet só

A grillezett polentához

200 g kukoricadara
1.2 l víz
20 g vaj
50 g parmezán
só, bors
1 mk őrölt rozmaring
1 tk morzsolt kakukkfű
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült sertésszűz grillezett polentával

Nemcsak étteremben lehet randizni, hanem otthon is. :) Ha nem lenne ötletetek, hogy mivel készüljetek, akkor mutatom a legtutibb randi kaját, amivel biztos, hogy hódítani fogtok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g sertésszűz
1 ek színes bors
1 ek só

A karamellizált lilahagymához

2 ek olaj
2 nagy fej lilahagyma
50 g barna cukor

A szilvaszószhoz

8 db szilva
100 ml víz
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
50 ml whiskey
2 ek fehérborecet
100 ml tejszín
1 csipet só

A grillezett polentához

200 g kukoricadara
1.2 l víz
20 g vaj
50 g parmezán
só, bors
1 mk őrölt rozmaring
1 tk morzsolt kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A polentához felforraljuk a vizet, majd egy habverővel csomómentesre keverjük benne a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik. Belereszeljük a parmezánt, belevágjuk a vajat, fűszerezzük, majd további 3-5 percig kavargatjuk, amíg kellemesen sima állaga nem lesz. Tepsibe öntjük és kihűtjük.

A szilvaszószhoz a szilvát kimagozzuk, apróra vágjuk, és egy kevés vízben megpároljuk, hogy kicsit összeessen. Ráöntjük a whiskey-t, kicsit intenzívebb lángon elforraljuk, majd beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Késes aprítóba öntjük, és tetszés szerinti állagúra mixeljük.

A karamellizált lilahagymához a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon elkezdjük hőkezelni, lassabb tűzön, 8-10 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd további 5-8 percig rotyogtatjuk.

A sertésszüzet só és tört színes bors keverékébe forgatjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon 10-15 perc alatt, közepes lángon meg-megforgatva megsütjük.

A kihűlt puliszkából formákat vágunk, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk. Tálalás: tányérra szedjük a grillezett polentát, mellé jöhet a felszeletelt szűz, közéjük a karamellizált hagyma, majd a húst gazdagon meglocsoljuk a szilvaszósszal.

Ha tetszett a sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások