Hozzávalók
- 500 g marha fehérpecsenye
- 1 db kígyóuborka
- 150 g koktélparadicsom
- 3 - 4 szál újhagyma
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 db chili
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 1 ek olaj
- 2 nagy csokor friss menta
- 1 kis csokor friss koriander
A hús marinádjához
- 1 tk barna cukor
- 3 ek halszósz
- 1 mk őrölt fehérbors
- ½ db lime kifacsart leve
A dresszinghez
- 1 ek barna cukor
- 2 ek halszósz
- 2 db lime leve
- 1 csokor friss koriander szára felaprítva (kicsi)
- 1 ek olaj
- frissen őrölt bors
Thai mentás marhasaláta
Hozzávalók
- 500 g marha fehérpecsenye
- 1 db kígyóuborka
- 150 g koktélparadicsom
- 3 - 4 szál újhagyma
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 db chili
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 1 ek olaj
- 2 nagy csokor friss menta
- 1 kis csokor friss koriander
A hús marinádjához
- 1 tk barna cukor
- 3 ek halszósz
- 1 mk őrölt fehérbors
- ½ db lime kifacsart leve
A dresszinghez
- 1 ek barna cukor
- 2 ek halszósz
- 2 db lime leve
- 1 csokor friss koriander szára felaprítva (kicsi)
- 1 ek olaj
- frissen őrölt bors
A húst felszeleteljük, a marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a húst ebben pácoljuk (akár egy éjszakán keresztül is). Amíg pácolódik a hús, előkészítjük a saláta hozzávalóit: az uborkát elfelezzük, a magjait egy teáskanállal kikaparjuk, majd felszeleteljük. A koktélparit elfelezzük, a chilit, kaliforniai paprikát, újhagymát, lilahagymát vékonyan felszeleteljük.
A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis üvegben összerázzuk. Aki nem szereti az erős hagymaízt, pár percre tegye a lilahagymát a dresszingbe, hogy kicsit enyhüljön az íze.
Egy nagy keverőtálba tesszük a felszeletelt zöldségeket, majd beletépkedjük a menta és koriander levelét. Egy serpenyőben közepes lángon kevés olajon körbesütjük a hússzeleteket, majd oldalanként 7-8 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni. Ennél a salátánál nem érdemes teljesen átsütni a húst, mivel még egy kicsit marináljuk a dresszingben, ha megsült. Tehát ha kész a hús, kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk 10 percet pihenni. Ezután felszeleteljük, és a megmaradt szafttal együtt beletesszük a dresszingbe kb. 5-10 percre. Ezután összekeverjük a zöldségekkel, és már ehetjük is.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!