Hozzávalók
Hozzávalók 2 főre
- 3 szelet héj nélküli fehér kenyér
- 10 szelet sonka
- 1 db paradicsom
- 1 db csemegeuborka
A tojáskrémhez
- 4 db főtt tojás
- 1 tk mustár
- 1 - 1 ½ dl olívaolaj
- 1 púpozott ek krémsajt
- 2 ek víz
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 szál újhagyma
Tramezzini, a legvagányabb szendvics
Hozzávalók
Hozzávalók 2 főre
- 3 szelet héj nélküli fehér kenyér
- 10 szelet sonka
- 1 db paradicsom
- 1 db csemegeuborka
A tojáskrémhez
- 4 db főtt tojás
- 1 tk mustár
- 1 - 1 ½ dl olívaolaj
- 1 púpozott ek krémsajt
- 2 ek víz
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 szál újhagyma
A tojáskrémhez a tojássárgáját egy aprítógépbe rakjuk a mustárral, az olívaolajjal, a krémsajttal, a vízzel és a citromlével, sózzuk, borsozzuk, és lezúzzuk. A fehérjét felaprítjuk, és ebbe a krémbe keverjük az apróra vágott újhagymával együtt.
A paradicsomot és a csemegeuborkát felszeleteljük, ezután összerakjuk a szendvicset: az egyik kenyérszeletre rakjuk a tojáskrém felét, erre jöhet a sonkaszeletek fele, majd a paradicsom. Erre rakunk egy kenyérszeletet, majd jöhet a maradék tojáskrém, sonka és a csemegeuborka. Az egészet befedjük az utolsó kenyérrel, elfelezzük, majd átlósan is elfelezzük úgy, hogy háromszög alakú szendvicseket kapjunk.