Hozzávalók
A krémhez
- 40 g vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 80 g kristálycukor
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 300 g rögös túró
A cseresznyeraguhoz
- 250 g fagyasztott cseresznye
- 150 ml víz
- 1 kis rúd fahéj
- 2 ek kristálycukor
- 2 tk keményítő + 50 ml víz
- ½ db citrom héja
Az összeállításhoz
- kb. 16 db babapiskóta
Hozzávalók
A krémhez
- 40 g vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 80 g kristálycukor
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 300 g rögös túró
A cseresznyeraguhoz
- 250 g fagyasztott cseresznye
- 150 ml víz
- 1 kis rúd fahéj
- 2 ek kristálycukor
- 2 tk keményítő + 50 ml víz
- ½ db citrom héja
Az összeállításhoz
- kb. 16 db babapiskóta
A vaníliapudingos túrókrém elkészítéséhez először a pudingport a tej negyedével csomómentesre keverjük egy gyorsforralóban, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon kevergetve sűrű pudinggá főzzük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A cseresznyeraguhoz a cseresznyét egy gyorsforralóba tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fahéjrudat, a cukrot és forrástól számítva 3 percig főzzük. A keményítőt egy kevés vízben elkeverjük, besűrítjük vele a ragut, és reszelt citromhéjat teszünk hozzá. Kivesszük belőle a fahéjrudat, és egy botmixer segítségével pürésítjük.
A kissé kihűlt pudingot összekeverjük a túróval, aztán fellazítjuk a krémet a tejszínhabbal. A pohár aljába tördelünk a babapiskótából, rákanalazzuk a krémet, majd a ragut, végül babapiskótát morzsolunk a tetejére. Hidegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!