Vega
Hozzávalók
A nyárshoz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 350 - 400 g padlizsán
- ½ fej lila hagyma
- 1 doboz CREAVEG húsmentes golyó (200 g)
- 2 - 3 ek szójaszósz
- frissen őrölt bors
- 1 tk fokhagymapor
- olaj a sütéshez
A lencsesalátához
- 2 fej hagyma
- 4 ek olaj
- só, bors
- 100 g előfőzött barna rizs
- 800 g konzerv lencse
- ½ db citrom leve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
A mázhoz
- 80 ml juharszirup
- 4 ek fehérborecet
- 1 tk szójaszósz
- 2 ek passata
- 150 ml víz
- 1 ek keményítő + 2 ek víz
Hozzávalók
A nyárshoz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 350 - 400 g padlizsán
- ½ fej lila hagyma
- 1 doboz CREAVEG húsmentes golyó (200 g)
- 2 - 3 ek szójaszósz
- frissen őrölt bors
- 1 tk fokhagymapor
- olaj a sütéshez
A lencsesalátához
- 2 fej hagyma
- 4 ek olaj
- só, bors
- 100 g előfőzött barna rizs
- 800 g konzerv lencse
- ½ db citrom leve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csokor friss petrezselyem
A mázhoz
- 80 ml juharszirup
- 4 ek fehérborecet
- 1 tk szójaszósz
- 2 ek passata
- 150 ml víz
- 1 ek keményítő + 2 ek víz
Az édes-savanyú nyárshoz a paprikát és a padlizsánt 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a lila hagymát félbevágjuk, és leveleire szedjük. A zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a “húsgolyókat”, és összekeverjük a szójaszósszal, borssal és fokhagymaporral, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi elemet.
A lencsesalátához a vékonyra szeletelt hagymát aranybarnára pirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel ez hosszú idő, közben a máz hozzávalóit – a keményítő kivételével – felforraljuk egy lábasban, 2 percig főzzük, majd beleöntjük a vízzel elkevert keményítőt, és felére redukáljuk az egészet.
A megkaramellizálódott hagymára rakjuk az előfőzött rizst, a lecsepegtetett lencsét, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a citromlevet, a római köményt, végül az apróra vágott petrezselyemmel fejezzük be, és alaposan összekeverjük.
A nyárs hozzávalóit felszúrjuk egy fa- vagy fémnyársra, majd egy serpenyőben, közepes hőfokon 4-5 percig pirítjuk egy kevés olajon. Ezután lekenjük a mázzal, és további 2-3 percig pirítjuk, ezalatt időnként kenegetjük a mázzal, végül a salátát a nyárssal együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az édes-savanyú nyárs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több édes-savanyú recept:
Szezámmagos édes-savanyú karfiol
Édes-savanyú csirke felturbózva
Édes-savanyú mandulás pirított répa