Gluténmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 szál répa (kisebb)
- ½ szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 7 - 800 ml zöldségalaplé
- 1 ek sörélesztőpehely
- 100 ml kesudiótej
- 3 - 4 csepp citromlé
A tálaláshoz
- 4 ek pirított, szeletelt mandula
Vegán sajtos brokkolikrémleves
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- só, bors
- 1 szál répa (kisebb)
- ½ szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 7 - 800 ml zöldségalaplé
- 1 ek sörélesztőpehely
- 100 ml kesudiótej
- 3 - 4 csepp citromlé
A tálaláshoz
- 4 ek pirított, szeletelt mandula
Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az kis kockákra vágott répát, zellert és fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. A brokkolit kis darabokra vágjuk a szárával együtt, majd ezt is belerakjuk. Elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a brokkoli meg nem puhul.
Leturmixoljuk, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kesutejet és a citromlevet, és pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a vegán sajtos brokkolikrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!