Vega
Hozzávalók
- 80 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 500 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring (vagy 1 csipet szárított rozmaring)
- 150 g parmezán
- 2 marék farfalle tészta
- 3 - 4 levél friss bazsalikom (vagy 1 csipet szárított bazsalikom)
Hozzávalók
- 80 ml olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 500 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring (vagy 1 csipet szárított rozmaring)
- 150 g parmezán
- 2 marék farfalle tészta
- 3 - 4 levél friss bazsalikom (vagy 1 csipet szárított bazsalikom)
Egy főzőedényben 50 ml olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. A kis paradicsomokat félbevágjuk, majd a hagymára dobjuk, és addig pirítgatjuk kevegertve, míg össze nem esnek, ezután elkezdjük elpárologtatni a nedvességtartalmát.
Mikor már szaftosabb, szószosabb a paradicsom, egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk, majd a kés hegyét használva krémesre préseljük, így intenzív fokhagymaízt viszünk a levesünkbe, de nem találunk majd benne egész fokhagymadarabokat. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és további ízesítés gyanánt belereszeljük a parmezán kb. egyharmadát. Ha van otthon megmaradt parmezánhéjatok, ilyenkor ezt is érdemes beledobni.
Ekkora már jól összesűrűsödött a paradicsomragunk, úgyhogy fél liter vízzel felöntjük, és 10 percig rotyogtatjuk. Ezután beleszórunk két marék farfalle tésztát levesbetét gyanánt, és ízesítjük lehetőség szerint egy kis friss bazsalikommal. A tésztát puhára főzzük a levesben, majd ha kell, utánaízesítünk cukorral, sóval, borssal, és itt egy újabb adag parmezánt reszelünk bele. Belekeverünk kb. 30 ml olívaolajat, és jó adag reszelt parmezánnal már tálalhatjuk is.
Ha tetszett az olaszos paradicsomleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!