Hirdetés

Zeppole - az igazi olasz burgonyafánk

Hozzávalók

Hozzávalók
25
darabhoz

A tésztához

250 g főtt krumpli
250 g liszt
1 ek cukor
2 db tojás
1 csipet só
30 g friss élesztő
50 g olvasztott vaj
bő olaj a sütéshez

A tetejére

3 ek barnacukor
1 tk fahéj a befejezéshez
Hirdetés

Zeppole - az igazi olasz burgonyafánk

A “zeppole” egy olasz burgonyafánk, amihez amúgy nem is kell mást hozzáfűzni, mert egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig egy nagyon könnyű édes fánk. Ha szeretitek, márthatjátok csokiba is akár, de mint a legtöbb olasz receptnél, az egyszerűségen van itt is a hangsúly. :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
25
darabhoz

A tésztához

250 g főtt krumpli
250 g liszt
1 ek cukor
2 db tojás
1 csipet só
30 g friss élesztő
50 g olvasztott vaj
bő olaj a sütéshez

A tetejére

3 ek barnacukor
1 tk fahéj a befejezéshez

A főtt krumplit még melegen áttörjük, összekeverjük a liszttel, sóval, cukorral, olvasztott vajjal, tojással és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan kidagasztjuk és lefedve hagyjuk egy órán át kelni.

Ha megkelt, a masszából evőkanálnyi nagyságú gombócokat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, letakarjuk és fél órán át kelesztjük.

Ha újra megkelt, kb. 180 fokosra felmelegített bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd lecsöpögtetjük és egyből a fahéjjal elkevert barna cukorba forgatjuk. Ha szeretnénk, lekvárral tálaljuk, de magában is teljesen jó.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások