Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma (100g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 tk friss citromlé
- 100 - 150 ml víz
- 100 g friss bébispenót
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss snidling
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás
A pirítóshoz
- ½ db teljes kiőrlésű bagett
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 50 g feta
- ½ csokor friss koriander
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma (100g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 tk friss citromlé
- 100 - 150 ml víz
- 100 g friss bébispenót
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss snidling
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás
A pirítóshoz
- ½ db teljes kiőrlésű bagett
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 50 g feta
- ½ csokor friss koriander
A zöld shakshuka egy perfekt kaja, amihez először 1 teáskanál olívaolajat melegítünk egy fém nyelű serpenyőben és nagy lángon megpirítjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát, ezután kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben, 2-3 ek olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott a hagyma, visszarakjuk a lepirított paprikát, beletesszük az őrölt fűszereket, a citromlevet, felöntjük a vízzel, és beforraljuk.
Közben durvára vágjuk a spenótot, és 4-5 perc múlva rádobjuk az alapra, majd megszórjuk egy csipet sóval. Ha összeesett a spenót, beledobjuk az apróra vágott friss zöldfűszereket is. Összeforgatjuk, majd 4 kis mélyedést készítünk a raguban és bele ütjük a tojásokat, megszórjuk őket egy kis sóval, végül 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Amíg a shakshukánk sül a sütőben a bagettet felszeleteljük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és egy serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Ha szeretitek, pirítás közben megdörzsölhetitek egy kis fokhagymával. Ha megsült a shakshuka, a feta sajtot elmorzsoljuk a tetején és friss korianderrel megszórva a pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a zöld shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!