5+1 nagyon romantikus étterem Valentin-napra
Irány a Balaton: Kistücsök és Kővirág
Miért ne lehetne a Balatonnál tölteni a Valentin-napot? Így nem csak egy nagyon finom vacsorát, hanem egyben utazást is ajándékozhatunk annak. Erre a célra persze bármelyik, télen is nyitva tartó balatoni étterem megfelelő, azért ajánljuk éppen a balatonszemesi Kistücsököt, mert az könnyen megközelíthető. Budapestről alig egy óra alatt odaérünk, és vacsora után vissza is tudunk jönni, – feltéve ha mellőzzük az alkoholfogyasztást. Érdemes kipróbálni a régiónk ízei menüt, ami kifejezetten a Balaton környékéről vonultat fel finomságokat, mint a kocsonya, kacsanyakleves, fogasfilé, angus marha és gesztenyepüré. A menü ára 9900 Ft.
Passiógyümölcsös csokoládédesszert a Kistücsökben. Fotó: Kistücsök
Ha még romantikusabb élményre vágytok és van időtök egy kis utazásra, akkor irány Köveskálon a Kővirág! Itt a fantasztikus szállás mellé egy ötfogásos gourmet vacsora is jár, a szállás, a vacsora és a reggeli ára hétköznap 31 800, pénteken pedig 37 800 Ft. (Az ár két főre vonatkozik). Valentin-napra külön menüvel, eperrel és pezsgővel készülnek, érdemes tehát időben foglalni nálunk!
A Kővirág télen. Fotó: Facebook, Kővirág
Pannónia gasztrohajó
Némileg költségesebb mulatság, de garantáltan egyedi élmény a Pannónia gasztrohajó, ami tulajdonképpen egy úszó étterem. Egy gourmet vacsora sétahajózás közben a Dunán, miközben fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk! A Pannónia Gasztrohajó a Stílusos Vidéki Éttermiség budapesti kirendeltsége, azaz konyhájában a legjobb vidéki éttermek menüje egyesül, Ruprecht László séf tolmácsolásában. A hajó romantikus belső teréhez nem nyúltak, viszont beépítettek egy nagyon modern konyhát, és minden fogáshoz a legjobb minőségű magyar alapanyagokat használják.
Valentin-napi menü a Pannónia gasztrohajón. Fotó: Szindbád az utazó
Ízelítő a menüből: Mangalica pástétom, malackocsonya, füstölt kelvirág, szilvásváradi pisztráng Eszterházy módra, szarvasgomba, kacsacomb kacsamájjal, káposztás tészta, tarlórépa, szarvasbélszín, céklák, csicsóka, póréhagyma, bükki sajtok, levendulás máglyarakás, túrófagylalt.Valentin napra egyébként egy külön menüvel készülnek, welcome pezsgővel és meglepetéssel. Mindegyik fogáshoz jár bor, az ára a hajótúra miatt kissé borsos, borral és ásványvízzel együtt 40 000 Ft /fő. Mivel a hajó kicsi, nem árt időben foglalni, amit itt tudtok megtenni.
Normakert vendéglő
Nem sok minden vetekedhet romantikában egy hegyi vendéglőben jól befűtött cserépkályhával. Ha nincs időnk a várostól messze, a hegyekbe utazni, érdemes lehet felbuszozni a Normafára, főleg, ha éppen hó is van. (általában akkor is van, ha lent a városban már elolvadt.) Itt pedig egy nagy séta után jót ehetünk az egykori síházból átalakított étteremben, a Normakert vendéglőben. Viszonylag egyszerűbb, házias ételeket kapunk, nem is drágán. Nem kifejezetten gourmet hely, de mindenképpen kedves és romantikus, és jó alkalom egy kis elvonulós beszélgetésre. Egyszerű ételek, kedvező árakon, és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető.
Hagyományos ízek a Normafánál, Fotó: Normakert
Paletta Budapest
A Paletta Budapest bisztróról írtunk már nektek itt, az oldalon. Az egyik kedvenc helyünk a városban, egyrészt a tulajdonos, Bezerics Dani miatt, másrészt azért, mert a hely a Balaton ízeit hozza el a fővárosba, télen is. Ahogy a tulajdonos mondja, ez az étterem a Balaton budapesti nagykövete. Valentin napra külön menüvel készülnek, ami ráadásul árban is szuper: a három fogásos Szexi Valentin menű 5300 Ft-ba kerül. És hogy mit tartalmaz? Kezdésnek céklaleves paradicsomvízből, málnazselével és turbolyával, egy narancs kéregben sült sertésszűz, Szent Jakab kagylóval, citrusos karfiolpürével, valamint Rákóczi túrós pohárban. A ráhangolódás afrodiziákumaként Dani szedres-ribizlis Szexi borkoktéljával indul. Asztalfoglalás ajánlott, az eseményről bővebb infókat itt találtok.
+1 Michelin-csillagos reggeli
Nem mindenki bukik a vacsorákra, sokszor egy pezsgős reggeli romantikusabb lehet. Ha pedig munka előtt akarjuk valamivel meglepni a párunkat, remek meglepetés lehet. Főleg egy Michelin-csillagos étteremben, mint amilyen a Costes Downtown, ami az egyetlen Michelin-csillagos hely a városban, ahol reggeli is van. A reggeli ára 8500 Ft, jár hozzá egy pohár pezsgő, házi készítésű blini füstölt lazaccal és kaviárral, valamint valamilyen tojásos étel és gyümölcs. Természetesen választhatunk reggelit az étlapról is, vagy a hotel büfé reggelijét, melynek ára 6500 Ft, és kiadósabb ugyan, de nincs benne pezsgő.
Reggeli a Costes Downtown-ban, Fotó: Costes Downtown
-Bőséges hotel reggelin a Kempinskiben is részt vehetünk, itt friss pékáru, füstölt hal, gyümölcsök, préselt levek várnak, a reggeli ára 32 euró fejenként.