Hirdetés

7+1 tuti ajándék gasztroőrült ismerőseidnek

Csokis-málnás macaron

Ehhez a francia változathoz még cukorszirupot sem kell készíteni!

Nyírségi gombócleves

Ha ti is szeretitek a klassz húsos leveseket, akkor próbáljátok ki!
Hirdetés

7+1 tuti ajándék gasztroőrült ismerőseidnek

Idén karácsonykor, sok fölösleges ajándék helyett, lepjétek meg gasztroőrült ismerőseiteket valami szuper dologgal! Először is: természetesen nézzetek szét a Street Kitchen webshopjában, ahol két új szakácskönyvet, és rengeteg menő cuccot, tányért, konyharuhát, fűszerválogatást is találtok! Másodszor: kreatívkodjatok, és alkossatok gasztroajándékokat saját kezűleg, amihez szintén nagyon sok ötletet találtok itt, az oldalon! De ha mindez nem elég, ajánlunk néhány egyszerűen beszerezhető dolgot is.
Hirdetés

Városi gasztroséta

Egy ideje már nagy népszerűségnek örvend a városi séta, amely önmagában is remek ajándék, de ínyenc és érdeklődő ismerőseinknek különösen nagy örömet szerezhetünk egy gasztrosétára szóló utalvánnyal. Több hely is kínál ilyet, az Imagine Budapest utalványával az édesszájú és a péksüti-rajongó ismerőseinket lephetjük meg. Az Édes élet című séta a régi és mai cukrászmesterek titkait tárja fel, míg a Sercli egy olyan séta, ahol mindent megtudhatunk az egykori malmokról, a mai kézműves pékműhelyekről és Budapest pékiparáról. Az ajándék sétautalvány 4190 Ft, a sétautalvány bármeddig és bármilyen programra beváltható.

Fotó: Imagine Budapest/Facebook

A Hosszúlépésnek is több tematikus gasztro sétája van: sörös kettő, van egy cukrászda séta és egy olyan is, ami Egy falat Kína néven a volt Ganz­-MÁVAG gyártelep ruhaboltjai között megbújó kínai étteremben kínál  igazi ázsiai ételkóstolót a leghíresebb fogásokból, emellett bemutatja a gyártelep egyik legjobb kínai élelmiszerboltját is. A Hosszú Lépés szervez sétákat a Balatonnál is. A sétajegyek ára 4290 Ft.

Teakóstoló vagy teabérlet

A Zhao Zhou teái mindenkiben egy új világot tárnak fel, nemrég mi is jártunk náluk, és írtunk is róluk. Tearajongóknál, főleg télen, egészen biztosan nagy sikert aratunk egy teaválogatással, ennél azonban még különlegesebb ajándék, ha az úgy nevezett H2, azaz havonta kettő teaválogatásra fizetünk elő. A H2 egyféle bérlet rendszerben működik, negyedévre, félévre és egész évre is vásárolható, és azt jelenti, hogy havonta két, nagyon különleges teát is kipostáznak a megajándékozottnak, pontos leírással, és elkészítési javaslattal együtt. Ezek garantáltan mind nagyon különleges, egyedi termőterületről származó tealevelek.

Fotó: Hartyányi Norbert

A negyedéves bérlet 18500, a féléves 33500 az egész éves pedig 58800 Ft. Ennél jóval olcsóbb a teakóstoló jegy, ami két fő részére 3800 Ft és a boltban lefogyasztható. Teaválogatást persze magunk is készíthetünk egy különleges fémdobozban, így még személyesebb lesz az ajándék.

Fotó: Pixabay

Cuki állatfigurás macaronok, vagy finom kekszdoboz

A Macaron Heaven nevű helyen bármilyen macaront megsütnek nekünk, de külön rendelés nélkül is rengeteg cuki állatfigurát találunk, amihez szép díszdobozt is adnak. A kis doboztól az egészen nagyig bármit berendezhetünk, pénztárcától függően. Ha nem akarunk ennyire cukiskodni, akkor jó alternatíva lehet a kekszdoboz is, ezt például a La Deliziánál vagy a Franziska Organicnál rendelhetünk. Ebből is legjobb persze a saját készítésű: vegyünk egy szép fémdobozt és töltsük meg mézeskaláccsal vagy kekszekkel.

Fotó: Hartyányi Norbert

Szabadulás az étteremből

Pár éve lett hatalmas őrület a szabadulószoba, és természetesen már ezt is nagyon sok helyen összekötik a gasztronómiával, – ami nem csoda, hiszen a nyomozós vacsorának komoly hagyományai vannak. Ki ne szeretne részt venni egy jó kis nyomozásban, főleg ha enni vagy inni is lehet hozzá! Gyilkosos vacsorától kezdve szabadulós kocsmatúráig, Budapesten és vidéken is sok mindent találunk, ha feltúrjuk a netet, nagyjából 8 és 20 ezer forint közötti összegért.

Sörfürdő ajándékutalvány

Nem máshol mint a Széchenyi fürdőben lehet részt venni ezen a különleges fürdőn, aminek keretében komló illatú termálvízben és különleges cseh sörökben áztathatja magát a megajándékozott. Bár elsőre kicsit morbidnak hangzik, de a komló állítólag nyugtató, lazító, regeneráló, fertőtlenítő hatású. Az egy évig felhasználható ajándékutalvány ára, a Széchenyibe szóló fürdőbelépővel együtt 14600 Ft, és ami a legfontosabb: fürdés közben inni is lehet. 

Fotó: Thermal Beer Spa Budapest/Facebook

Otthoni sörfőző szett

Talán az előbbinél kreatívabb ajándék a házi sörfőző szett, amiben mindent egyberaknak ahhoz, hogy sikerrel kivitelezze sörimádó ismerősünk az otthoni sörkészítés első lépéseit. A nagy csomag tartalmaz erjesztő tartályt csappal, kotyogót, keverőlapátot, mindenféle egyéb eszközöket és a legfontosabb: 100 db koronazárat, amivel profin le tudja zárni az üvegeket a sörfőző. Sörfőző csomagból többet is találunk a neten, a kezdő csomag 9900 Ft-nál kezdődik, a kicsit extrább pedig 17800 Ft-ba kerül.

Gasztro workshop

A főzőtanfolyamok és gasztro workshopok száma az országban ma már gyakorlatilag végtelen, úgyhogy nem is szeretnénk kiemelni egyet sem. A vietnámi főzőtanfolyamtól kezdve a francia konyhán át a kenyérsütésig és a házi tészta készítő műhelyig, az ég világon mindent megtalálunk. Ez páros ajándéknak is remek, hiszen főzni még jobb kettesben, barátnak, barátnőnek, testvérnek, vagy anyukának maradandó élményt okozhatunk vele. Csoki imádóknak rengeteg csokikészítő workshopot és tortadíszítő tanfolyamot is találunk.

Fotó: Pixabay

Vaterázz!

Ne csak új dolgokban gondolkodjatok, ha ajándékot vesztek, hiszen nagyon sok régi étkészlet, bögre, whiskey-s pohár vár gazdára a különböző felületeken. Kilátogatni az Ecseri piacra, vagy bármelyik bolhapiacra remek szombat délelőtti program, de ha nincs időd vagy kedved kimenni a  hidegbe, az aukciós oldalakon sok remek és tényleg egyedi gasztroajándékra bukkanhatsz!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások