Hirdetés

Akciós menü és lassú felszolgálás az Étterem Héten

Vajsör

Harry Potter-rajongóknak kötelező!
Hirdetés

Akciós menü és lassú felszolgálás az Étterem Héten

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Nemrég újfent Étterem Hét volt, azaz rengeteg hely kínált fix árú menüt. Mi is rámentünk egy ilyenre, kis nehezítéssel egy tízfős társasággal.

1402257_678363085515503_1448190774_o.jpg

A társaság választása a Nika étteremre esett, az Astoria mellett – ez nem összekeverendő az évezred eleji tini-énekeslánnyal, csak mondom. A foglalásunk elég későn, kilencre szólt, az étterem kábé harmadházon volt. A beltér amúgy szép, modern, nekem személy szerint tetszett. Mielőtt még bármihez is fogtunk volna, megjött az amuse, mégpedig egy lazacos-spenótos kis táska formájában, komáltuk.

2015-03-20_21_45_23.jpg

Ugye az Étterem Hét jellemzője, hogy kötött a menü, és előétel-főétel-desszert fronton lehetett válogatni. Én elsőként libamáj mousse-t kértem, levendulazselével, és gyümölcsökkel. Mellé járt egy kis pirított szendvicskenyér, erre lehetett kenni a májat, ami finom és jó volt, csak a kenyér kicsit visszahúzta onnan, ami megillette volna.

2015-03-20_22_45_59.jpg

A második fogásnak én az igencsak hívogató nevű füstölt kacsamelles fekete gnocchit választottam tökmaggal, szezámmaggal, kakukkfüves-rozmaringos habbal. A többiek rámentek a lazacra, volt aki a csirkecombot választotta, és megint akadt aki a sertésszűzet részesítette előnyben. Volna. Röviden: a második fogásunkra minimum 50 percet kellett várni, és még így is lemaradt az egyik srác rendelése, ami plusz negyedórát vett még igénybe. Ez bizony röhej. Az egy dolog, hogy a kisebb asztalokat részesítették előnyben, mert nekik mentek ki kaják, de ha öt nyomorult főételből lehet csak választani, akkor nem alap, hogy azokból rendesen felkészülök? Hát, szemmel láthatóan nem, és csak azért nem álltunk fel, mert ekkor már igencsak nagyon éhesek voltunk.

2015-03-20_22_51_13.jpg

Megint más kérdés, hogy a kacsámmal eléggé belenyúltam, és az adag nagysága kábé az előétellel vetekedett, ezt nem is értettem (amellett, hogy ízlett és finom volt, főleg a füstölt kacsa). A többi kaja melegebb és jobb is volt, úgyhogy ott nem akadt semmi gond, de a különbség durván látszott.

2015-03-20_23_23_01.jpg

A desszertek nem házon belül készültek (jobb is, mert lehet, hogy még éjfélkor is ott ültünk volna), én egy pisztáciás krémest kértem, és azt is kaptam, jó volt, de szintén semmi extra. Tudnék itt még regélni akciós vs. teljes árú étkeztetésről, ennek a rákfenéiről, és így tovább, de inkább nem teszem. Annyi biztos, hogy ide többet nem jövünk.

Disclaimer: a helyre bejelentés nélkül látogattunk el, a számlát pedig mi fizettük

Az első fotót a Nika Facebookjáról vettük kölcsön.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások