Hirdetés

Az angolok nagy része a gasztrokalandok miatt utazik

Juhtúrós puliszka

Felültök velünk a békeidőkbe induló vonatra?

A Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Akár friss, akár fagyasztott legyen otthon, Lajos mindkettőre hozott nektek receptet :)
Hirdetés

Az angolok nagy része a gasztrokalandok miatt utazik

Az, hogy imádunk jókat enni, nem újdonság, hát még jókat utazni – az meg végképp a legjobb, mikor a kettőt összekötjük. Mi sem jobb példa erre, mint a Felzabáltuk rovatunk, amit remélünk, szorgalmasan követtek! De nem csak mi szeretjük, ha a kellemeshez hasznos is társul: úgy fest, egyre nagyobb divatja van ennek más nemzeteknél is. Ti melyik országot zabálnátok fel a legszívesebben?
Hirdetés

Egy friss felmérés szerint a szigetlakók fele utazik csak azért külföldre, hogy gasztronómiai élvezetek után kutasson. A résztvevők elmondása alapján gyakran a teljes utazást szentelik annak, hogy megtapasztalják a helyi különlegességeket a streetfoodtól a fine diningig. A skandináv, a vietnami és a karibi ételek előkelő helyen szerepelnek a bakancslistákon, amiket a megkérdezettek fele otthon sosem próbálna ki. 

Külföldön bevállalósabbak vagyunk?

Huszonhét százalék a rovaroktól, a fermentált ételektől, de még az élő állatok fogyasztásától sem riad vissza nyaralása során. A Travelzoo felmérésben 1000 angol vett részt, eszerint, ha a kulináris élvezetek miatt pakolják össze a bőröndöt, az első számú úti cél Olaszország, de India és Kína is bekerült a top 3-ba.  

„Az Egyesült Királyságban a nyaralók egyre inkább utaznak külföldre azért, hogy új tapasztalatokat szerezzenek, és olyan dolgokat próbáljanak ki, amiket otthon nem tennének, vagy nincs rá lehetőségük” – nyilatkozta James Clarke, a Travelzoo UK ügyvezető igazgatója. „A felmérések szerint pedig ennek középpontjában gyakran áll az ország konyhájának felfedezése, hiszen talán ezen keresztül ismerhetjük meg legjobban az adott kultúrát. 

Mennyi az annyi?

Egy nap átlagosan 32 fontot (~12.500 Ft) költenek, tehát egy egyhetes nyaraláson kb. 225-öt (~87.000 Ft). A megkérdezettek fele már előre kinézi a neten, milyen helyet szeretne kipróbálni és ⅔-uk érzi fontosnak, hogy az étel helyi alapanyagokból készüljön. 

Tízből négy ember hajlamosabb külföldön posztolni arról, hogy mit eszik, mint ahogy otthon tenné. Minden második ember saját bevallása szerint többet eszik a vakáció alatt, mint egyébként, így többen kezdenek diétába utazás előtt, hogy elkerüljék az utána jelentkező pluszkilókat. 

Forrás: Independent

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások