Hirdetés

Az Anyukám Mondta ezentúl Budapestre is szállítja a friss római pizzát

Hirdetés

Az Anyukám Mondta ezentúl Budapestre is szállítja a friss római pizzát

Az Anyukám Mondta Miskolcról szállítja mindennap a friss pizzát, amit otthon, a sütőben 5 perc alatt el lehet készíteni. A pizzadobozok hetente háromszor rendelhetők, jó lehetőség ez a pizzarajongóknak és az Anyukám Mondta szerelmeseinek is. Ráadásul van remény, hogy a Dudás testvérek pizzája karantén után is velünk marad.
Hirdetés

A pizza eddig sem panaszkodhatott, ami a népszerűséget illeti. A járványidőszakkal együtt járó karantén azonban még jobbat tett neki: úgy tűnik, ez lett a legtöbbet rendelt étel, hiszen gyors, finom és nem túl drága. Egyetlen problémája, hogy csak frissen jó, és elég nehezen bírja a szállítást, főleg a mostanában divatos, vékony tésztás nápolyi pizza.

Nem úgy a tepsis római verzió, ami nem szárad ki olyan hamar, mint nápolyi társa. A római pizza legfőbb tulajdonsága, hogy sokkal vastagabb a tésztája, mint a nápolyinak, ezért jobban tartja nemcsak a feltétet, de a meleget is, tehát sokkal inkább szállítható, ráadásul még laktatóbb is.

Pizzák a miskolci Pizza Kávé Világbéke nevű étteremben, fotó: Kalas Györgyi

Anyukám mondta és Világbéke – két ikonikus hely

Az encsi Anyukám Mondta étterem két tulajdonosa, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd igen profik pizzakészítésben, nem véletlenül, hiszen hosszan tanulták Olaszországban. Miskolcon pedig két éve nyitották meg a Pizza, Kávé, Világbéke nevű római pizzás mennyországot, ami legalább annyi rajongót gyűjtött már, mint az encsi étterem. Én tényleg képes voltam emiatt a pizza miatt Miskolcra zarándokolni, de többé erre már nem is lesz szükség, hiszen házhoz jön a Világbéke!

A Világbéke Miskolcon, fotó: Facebook/Pizza, Kávé, Világbéke

Mint Dudás Szilárd elmondta, sosem gondolkodtak fővárosi szállításban, vagy abban, hogy Budapesten nyissanak éttermet. De mivel a Stílusos Vidéki Éttermiségnek ők is alapítói, a SVÉT oldalán hirdették meg, hogy egyszeri, kivételes alkalommal hoznának Budapestre pizzát. Erre aztán annyian jelentkeztek, hogy hat óra múlva le kellett zárni a rendelést, mert már így is alig tudták feldolgozni. Azt gondolták, ha 30-40 pizzadobozt el tudnak adni, már jól állnak – hát ennél sokkal több lett a vége. Szinte megrohamozták őket. 

Világbéke jönni Budapest

Így végül a pizzarendelés – a karantén ideje alatt legalábbis – egészen biztosan marad. Ezentúl minden héten lehet majd pizzát szállíttatni a Világbékéből, amit hetente háromszor hoznak Budapestre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szállításnak már van egy jól kidolgozott rendszere Miskolcon, és ezt kellett csak Budapestre átültetni. A modell lényege, hogy a pizzát 80 százalékosra sütik, feltétezik, így szállítják, majd érkezés után mintegy 5 perc alatt lehet a sütőben készre sütni. Ez otthon is tökéletesen elvégezhető, mivel a római pizzát nem kell olyan magas hőmérsékleten sütni, mint nápolyi társát, bőven elég neki a 250 fok.

Dobozban érkeznek a pizzák, fotó: Kalas Györgyi

Ez lehetővé teszi, hogy akkor együnk pizzát, amikor igazán akarunk, nem pont akkor, amikor megérkezik. Ráadásul a tészta mindig friss lesz, és meleg, nem kell attól félni, hogy a szállítás során esetleg elhűl és megszikkad. Ezzel a módszerrel mindenkinek akkor van friss pizzája, amikor csak akarja. Ráadásul hűtőben egy napig simán el is áll a doboz, így ha marad belőle, azt megsüthetjük másnap vagy vacsorára is. 

Minden alkalmazottat meg tudtak tartani

Az világbékés pizzára hatalmas a kereslet, de mint Dudás Szilárd említette, nekik már az is nagyon sokat jelent, hogy a vendégek nem felejtették el őket. Azt viszont sok más étteremhez hasonlóan ő is hangsúlyozta, hogy anyagilag nem a világ legnagyobb biznisze a kiszállítás. Arra viszont jó lehetőség, hogy így meg tudják tartani az összes alkalmazottat, akikből a két étteremben 42 van – nem kevés tehát. Igen nagy szó, hogy jelen helyzetben is mindenkinek tudnak munkát és fizetést adni. 

Kisültek a csodapizzák, fotó: Kalas Györgyi

Minden héten rendelhettek tehát előre összeállított pizzadobozokat, és pizzaszeleteket is, de siessetek, mert csak korlátozottan! Rendelni ezen az oldalon tudtok! Mint Szilárd is hangsúlyozta, ez egy kézműves termék, csak limitált mennyiséget tudnak belőle készíteni. Így is minden reggel hajnali háromkor kelnek, és sütnek, hogy minden megrendelést teljesíteni tudjanak – Miskolcon egyébként a pizza mellett napi menüt is kínálnak.

Vega és húsos pizzadobozok közül is lehet választani, egy dobozban 6 szelet van, mindkét doboz 4490 Ft-ba kerül. Variálni nem lehet, és nem is érdemes, tulajdonképpen a vega pizzák nekem még jobban be is jöttek, mint a húsosak. A piaci zöldséges és a burgonyás pizzától egészen elájultam, de a gombás-spenótos sem volt kutya Minden pizza szinte roskadozik a feltétektől, és a tészta is jó vastag, így tutira nem maradtok éhesek! Ennél laktatóbb és színesebb étel kevés van.

A vega pizzák volta a kedvenceim, fotó: Kalas Györgyi

Dudás Szilárd azt mondta, egyelőre nem szeretne jóslatokba bocsátkozni arról, marad-e a kiszállítás a karanténhelyzet lazulása után is, de lát rá esélyt. Úgy gondolja egyébként, a vidéki éttermeknek könnyebb dolga lesz majd a vírus elmúltával, mint a fővárosiaknak, hiszen az ő törzsközönségük eleve nem külföldi turistákból áll. Mivel a teraszon náluk nagyon kevés asztal fér el, így egyelőre nem élnek a teraszos nyitás lehetőségével, de nagyon várják a napot, amikor végre teljesen kinyithatnak. Annál is inkább, mivel az étterem május 1-én volt 25 éves, amit szeretnének egy nagy bulival megünnepelni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások