Hirdetés

Balatoni Gasztrotérkép

Hirdetés

Balatoni Gasztrotérkép

Hirdetés

Nyakunkon a nyár, a jó idő sem délibáb, végre megérkezett, s jelentem, őszig velünk is marad. Lehet agyalni, hogy merre menjünk nyaralni. A Balaton idén is nagyon csábító, főleg hogy még egy szuper gasztro-iránytűt is kapunk hozzá. Bezony. Szauer Judit, gasztro PR-os és csapata idén is összehozta a Balatoni Gasztrotérképet, amiből most egy kis ízelítőt mutatunk nektek.

Az idei kiadvány már a teljes régiót felöleli és szerepelteti a legtutibb balatoni gyöngyszemeket, amelyek egész évben tárt kapukkal várnak, így nem csak a térkép, de a szezon fogalmának eltörlése is újdonság a térségben. Az úttörő, aki megkezdte a sort, a déli parti Kistücsök vendéglő volt. Azóta számos egység követte a példáját, és döntött úgy, egész évben nyitva maradnak. Mondhatjuk, hogy végre a magyar tenger is felébredt a téli álomból. Ezen felbátorodva született meg az ötlet, a gyűjtemény, amely a balatoni gasztro-világ legjavát mind magába foglalja. Az első kiadásban az alsóörsi régió (Tihany, Balatonfüred, Csopak, Paloznak) kapott főszerepet. Ezt követte a második északi parti kiadvány, Badacsony-Keszthely-Sümeg régióval, majd nem sokkal később a déli parti gyűjtemény is napvilágot látott. Most májusban pedig egy komplex, egész Balatont bemutató albumot kapunk kézhez. És nem is akármilyet. Lássuk, mitől olyan különleges!


Több, mint 60 vendéglátóhely, étterem, borászat és még szálláshely is található benne, amelyek mindegyike magas minőségű szolgáltatást nyújt az odalátogató vendégeknek. A kalauz segít a tájékozódásban a gasztronómia iránt érdeklődőknek. A készítők egész évben kiemelt figyelmet fordítanak a balatoni kampányokra, ezzel erőteljesen képviselve a régiós összefogáson alapuló pozitív szemléletet. Az egész éves nyitva tartás, magas minőség és összefogás tehát a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb értékei, melyet a készítők egy gyönyörű térképen mutatnak meg. De kik is ők?

Szauer Judit, ötletgazda és alapító már régóta mozog a gasztronómia világában. Hosszú azoknak a kiváló helyeknek a listája, amelyek Judit nevéhez fűződnek: Baldaszti’s, Mák Bisztró, Csopaki és a Budapesti Márga, Kiosk. Rendezvényszervezésben is a topon van, az Electrolux GastroArt Élménykonyha keretein belül nagyszabású eseményeket bonyolított le. Két éve saját kommunikációs vállalkozását vezeti és egyengeti a balatoni gyermeke útját. Bár Budapesten él, de sok időt tölt a tóparton. Kedvenc balatoni helyei a Káli medence, Sajkod, Tihany és a csopaki dűlők.

Budavári Dóra, társalapító szintén PR és kommunikációs szakember és a kiadvány szerkesztője. Rengeteg operatív munkából veszi ki rézét, hogy a balatoni eligazító mindig megújulhasson. Nem mellesleg olyan márkákat képvisel, mint a DiVino, vagy a Homola Pincészet. Részt vesz a magyarországi Forbes események szervezésében és még sorolhatnánk. Dóra is Csopak szerelmese, kedvenc helyei: a balatonvilágosi magaspart és a Balatonfüred-Paloznak közti hegyi utak.

És aki nélkül nem lehetnének ilyen szépek a kiadványok, Kerekes Kata, grafikus. Az ő tehetségét dicsérik a nagy műgonddal készült térképek. A MOME után szabadúszóként találták meg a felkérések, főleg illusztrációkat készített. A személyes kötődésű munkák viszont mindig közelebb álltak a szívéhez, így a balatoni projektben megtalálta családját, akikkel felfedezhette a régió csodáit. Firkál és jegyzetel, hogy mi egy igazán gyönyörű gyűjteményt lapozgathassunk. Az eredmény több, mint kiemelkedő, szemet kápráztató részletességgel kidolgozott grafikák. Kata számára kedves helyek: Káptalantóti – Liliomkert piac.


A csajok tehát meghódították a Balatont. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mostani kiadvány példányszáma a tavalyihoz képest a hússzorosára nőtt a MOL Nagyon Balaton együttműködő támogatásának, na meg persze a lányok elhivatott munkájának, tehetségének köszönhetően. „Nagy öröm a számunkra, hogy alig két év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban és ennyi remek szolgáltató várja egész évben a Balatonra látogatókat. A mi feladatunk az, hogy segítsünk a partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján” ̶  nyilatkozta lelkesen, mosolyogva Judit és Dóra.

A térkép egyébként ingyenes, mindenki számára elérhető. Akár az internetről letöltve (gasztrotérképek.hu weboldalról), akár a most megjelenő MOL Nagyon Balaton Magazinból, de mindenképp hozzá lehet jutni, amit erősen ajánlok, még akkor is, ha már megvan a nyári úticél. A Balatont egyik nyáron sem szabad kihagyni remek borai, csodálatos tájai, finom ételei miatt. Ugyan még mindig megtalálhatók a régi retró helyek, mint például Oszi bácsi Halsütödéje, a szigligeti strandon (, ahol amúgy életem legjobb sült keszegét ettem…), de ezzel a térképpel a kezünkben igazán izgalmassá tehetjük a látogatást, vagy inkább a felfedezést, mert utóbbi szinte kötelező. Én biztos megyek a magyar riviérára, na és ti?

Forrás:

http://gasztroterkepek.hu/kik-vagyunk/

http://ilovebalaton.blog.hu/2016/06/03/osszefogtak_a_deli_part_legmenobb_helyei

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások