Hirdetés

Baromira bekajáltunk BBQ-ból a Befaló Billben

Hirdetés

Baromira bekajáltunk BBQ-ból a Befaló Billben

Hirdetés

Azt hiszem, biztosan állíthatom, hogy ez az a hely, ahol a szóvicc fájdalmassága egy szinten áll a kaja minőségével. Sajnos a gasztrosétány néhány hete vége ért, de lesz még lehetőség kóstolni, mivel mobilak a srácok, így ez a beszámoló sem veszti el aktualitását, abban biztos vagyok.

2014-11-30 16.16.50.jpg

A Deák tér néhány hétre átalakult, hogy különféle étel-ital árusok tudják kínálni a portékájukat a nagyérdeműnek. Volt itt gagyi süteménytől elkezdve Legenda sörbusz (Sandy Pony és Bitumen ftw), de mi most a füstös texasi ízekre mentünk rá, mikor, ha nem egy vasárnapi ebéd keretein belül.

2014-11-30 16.10.41.jpg

Egy pillanatra tényleg Amerikában kezdtük magunkat érezni, ugyanis kockás inges, kalapos férfiak álltak egy baromi nagy bbq-sütő, meg smokerek mellett. A húsokat elnézve nem is kellett szégyenkezniük, mint megtudtuk, közel 10 órán át készülnek a kis drágáim, így a hajnali kettes kelés egészen indokolt lehetett.

2014-11-30 16.11.51.jpg

2014-11-30 16.12.09.jpg

Mi kikértünk mindent, amit csak lehetett, így először egy rostélyosból készült szendviccsel indítottunk. Ehhez egy nagyon jó, emlékeim szerint érdi pékségből zármazó hosszúkás kiflibe töltöttek apróra vágott lassan és hosszan sült húst, házi barbecue szószt, valamint szintén házi coleslawt.

2014-11-30 16.11.20.jpg

2014-11-30 16.14.28.jpg

Az ízharomónia tökéletes volt, a péksütemény friss volt, a káposztasaláta kicsit ecetesebb ízekkel hozta a savasságot, a barbecue pedig valószínűleg Texasban is megállta volna a helyét.

2014-11-30 16.12.57.jpg

Természetesen nem álltunk meg ennyinél, rákóstoltunk másfajta húsokra is, mint például a császárszalonna, ami példának okáért tökéletesen omlott szét a szánkban.

2014-11-30 16.18.56.jpg

Rámentünk a köretekre is, a salátáról már beszéltem, de volt még hagymás tört burgonya is, szintén remek ízekkel, csak egy kicsit kihűlten. Meleg volt viszont a Befaló Bab, ami egy klasszik chili volt, egy kevés gerslivel megbolondítva, ami remek ötletnek bizonyult. Kaptunk még két másmilyen szószt is, az egyik worchester alapú, a másik pedig egy édeskésebb ízvilágot képviselt, mindegyik passzolt valamihez.

2014-11-30 16.18.52.jpg

Azt javaslom mindenkinek, kövessétek nyomon a Befaló Billt, mert az idén feltámadt BBQ-láznak ők is jeles képviselői lettek, és ki tudja, lehet, hogy már csak pár hónap, és ez a kaja is hamburgeri-magasságokba emelkedhet népszerűség terén, akkor pedig vagány lesz arra gondolni: én megmondtam.

Elérhetőség: Facebook

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások