Hirdetés

Budára költözik a város egyik legjobb rakott krumplija

Klasszik paradicsomsaláta

Örök klasszikus!

A tökéletes sajttorta-alaprecept

Ezt aztán már mindenki kedvére turbózhatja ;)
Hirdetés

Budára költözik a város egyik legjobb rakott krumplija

Egy igen merész húzással Pestről Budára költözik a Stand25 Bisztró, Széll Tamás és Szulló Szabina étterme. Alig egy hónap múlva már az Attila úton, a volt Fáma helyén várják majd a magyaros ízek kedvelőit.
Hirdetés

A Stand25 nem egyenlő a Standdal – bár utóbbi étteremben szintén Széll Tamás és Szulló Szabina főz, és tavaly Michelin-csillagot is szereztek. Ez a hely azonban marad Pesten, a Székely Mihály utcában (a Michelin-csillagos menüről ebben a cikkünkben írtunk). A Stand25 Bib Gourmand minősítéssel dicsekedhet – a Michelin-kalauzban azokat az éttermek kapnak ilyen értékelést, amelyeknek az ár-érték aránya különösen jó. Azaz viszonylag jó áron kapunk kiemelkedő minőségű ételt. Ilyen étterem Budapesten csak három van: a Stand25, a Petrus és a Fricska.

A Stand25 a Hold utcai gasztropiacon működik már három éve, bár tény, hogy ezt a helyszínt főleg a turisták látogatják. Budára áttelepülni több szempontból is merész húzás. Hamvas Zoltán, az étterem tulajdonosa azonban azt mondta, nem félnek a Budára költözéstől. A Stand étteremmel egy év alatt szereztek Michelin-csillagot, pedig arra is mindenki azt mondta, hogy rossz helyen van.

Ha valami, akkor talán a Stand25 által képviselt jó minőségű, főként magyaros ételeket kínáló vendéglátás képes arra, hogy stabil vendégkört alakítson ki Budán, és végre beinduljon a gasztroélet a folyó másik oldalán is, ahol valljuk be, sok éttermet láttunk már bezárni.

Mint Hamvas Zoltán elmondta, a költözésnek több oka is van, elsősorban az, hogy több férőhely legyen, valamint a vendégek és a személyzet számára is sokkal komfortosabb lesz az új étterem.  A költözés egyben hosszabb nyitvatartást is jelent, hiszen a Stand25-ben eddig csak ebédre lehetett foglalni, akkor is csak fix menüre. Budán már vacsora is lesz, valamint szélesebb választék, sőt gyakrabban változik majd a napi ajánlat is. Bár minden eddig megszokott étel, a rakott krumpli, a gulyásleves és a somlói galuska is marad. A tervek szerint a novemberi hónapot Budán, az Attila úton kezdi majd a Stand25 stábja, a felújítás már javában folyik.

A filozófia azonban nem változik: „Küldetésünk, hogy továbbra is bebizonyítsuk, a magyar alapanyagokból készült ételek is nyújthatnak világszínvonalú gasztronómiai élményt” – mondta Hamvas Zoltán. 


Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások