Hirdetés

Csomagunk jött Japánból! Ezeket a cuccokat rejti a Tokyo Treat meglepetésdoboza

Csípős csirkeszárny

Csípős, fűszeres, szaftos, olyan, amilyennek lennie kell!

Triplaszintes burger

Csirke, marha és sertéshús egy kolosszális méretű burgerben.
Hirdetés

Csomagunk jött Japánból! Ezeket a cuccokat rejti a Tokyo Treat meglepetésdoboza

Mivel az amerikai édességek kóstolását nagyon élveztük, azonnal szerettünk volna további extrém finomságokat kipróbálni, így találtunk rá a Tokyo Treat food boxra. Aki szereti a különleges, sokkoló édességeket - és ráadásul még esetleg japán-rajongó is - annak igen jó ajánlat lehet, ha minden hónapban házhoz jön egy kizárólag egyedi, japán édességekkel teletömött, kényeztető doboz. Nem sokat haboztunk, rendeltünk is egyet!
Hirdetés

Ezt egyébként ti is megtehetitek, erre az oldalra kattintva. A dobozokat sajnos egyenként nem lehet rendelni, csak előfizetéses rendszerben működik, azaz havi kb. 30 dollárért minden hónapban küldenek nekünk egy édességgel és snackkel teletömött dobozt egyenesen Japánból. Van ennél olcsóbb verzió is, mi a prémium boxot kértük. Hogy mi van a dobozban, azt előre nem árulják el – ezért suprise a neve – a dobozban viszont mellékelnek egy útmutatót a tartalomról.

japán snackek
Ezeket a cuccokat rejtette a csomag. Fotó: Menyhárt Dana

Sajnos elég sokáig, közel egy hónapig tartott, mire ideért a dobozunk, úgyhogy nagyjából már el is felejtettük, mikor egyszercsak megérkezett a színes-szagos csomag. Bár tudom, hogy a szpojlert sokan égbekiáltó bűnnek tartják, de én már a itt a cikk elején lelövöm a poént: a Tokyo Treat suprise box zseniálisan hangzik és elég jól is néz ki, a beltartalom azonban sajnos jóval a várt alatt maradt.

japán snack
Csomagolás közelről. Fotó: Menyhárt Dana

Bár első ránézésre a doboz tartalma széles: pontosan 15 darab terméket kaptunk. Mindezt 10 ezer forintos árért, na de mégiscsak Japánból érkezett. De mint a bontogatás után kiderült, a 15 termék között nem volt egyetlen olyan sem, amit itthon valamilyen formában ne lehetne megkapni. Puffasztot rizs, puffasztott kukorica, gumicukrok, pillecukor, édesburgonya-csipsz: ezeket mind beszerezhetjük itthon is. Néha nem is egészen értettem, hogy ezeket az édességeket miért japán cuccként adták el, hangsúlyozva, hogy a szigetországban mennyire népszerűek. Miközben pontosan ilyen termékekből egy magyar dobozt is összeállíthattunk volna, szóval ha valaki betörne ebbe a piaci résbe (téli fagyi, zizi, pufi stb.), hajrá!

Csipsz
Az édesburgonya csipsz. Fotó: Menyhárt Dana

Egyetlen termék, ami itthon nem kapható, tehát kifejezetten egzotikusnak számít, az a barackos Coca Cola. Volt néhány dolog, amit azért nem köptünk ki azonnal: az Umaibo teriyaki burger például olyan volt, mint egy óriási pufi (vagy kuki. ki hogy hívja), némi fűszeres beütéssel. Volt, akinek simán simán bejött az íze, bár állagra nagyjából olyan volt, mint a sarokreszelésre használt ízesített habkő, ami a szánkba véve szétesik. Szerzett néhány rajongót a pea stick snack is, leginkább Nórinak jött be nagyon, bár azt ő is elismerte, hogy nyersborsó-íze van.

japán csipsz
Fotó: Menyhárt Dana

A legpozitívabb élmény talán a  Buttery Salted Sweet Potato Chips volt, de hát valljuk be, ez egy sima édesburgonya csipsz, ezt itthon is megkapjuk bármelyik sarki boltban, vagy éppen süthetünk otthon is. A legelvetemültebb íze pedig a Bourbon-Banana Omlette névre hallgató édesség volt. Arra nem jöttünk rá, hogy miért omlett, gyakorlatban egy összehajtott piskótalap közé töltött gyerekfogkrém ízű borzalomról van szó, amit a szájba venni is fájdalom és kín. Megmaradt az összes, ha valaki kérné, nálunk még megkóstolhatja.

Fotó: Menyhárt Dana

A legnagyobb gond azonban éppen az volt, hogy szinte semmiből sem maradt, mert az egész koncepció abból állt, hogy egy hatalmas, cuki-muki zakcsó alján megbújik pár gumicukor. A doboz tartalmának nettó 12 százaléka volt körülbelül ehető, a többi pedig szemét.

Kekszek
A csomagolás jobb, mint a tartalom. Fotó:Menyhárt Dana

Csak a nagy elánnal elkezdett kóstolás után jöttem rá, hogy miért: ez a doboz sokkal inkább szól a szemnek, a japán cukiságok, képregények, animék rajongóinak, pokémon- és pikachu-nosztalgiával élőknek, mint a különleges ízekre vágyóknak. Az, hogy mit csomagolnak a tonnányi műanyag zacskó és doboz közé, tulajdonképpen teljesen lényegtelen.

Fotó: Menyhárt Dana

És még csak azt sem tudom mondani, hogy japán-rajongóknak kitűnő ajándék, hiszen még egy rendes, valamirevaló mangafigura sincs a csomagoláson. Csak nagy szemű állatok, Hello Kittyk, néhány Minion és egy darab Pokémon. Összességében a doboz gyerekeknek lehet jó ajándék, ők biztosan oda meg vissza lesznek érte, és bizonyára elmerülnek pár percre a csináld magad Exciting Animal Soft Candy DIY Kit pillecukorban is, amiből elvileg egy szuper kedves állatos nyalóka készíthető, de mi csak egy pasztellszínű, amorf szörnyszülöttet tudtunk kihozni belőle. Szóval ha valóban japán édességeket szeretnénk kóstolni, akkor inkább más utat válasszunk, aki viszont gyűjti a cuki japán csomagolásokat, az gyorsan kielégülhet.

Az amerikai édességek kóstolásáról ebben a cikkünkben írtunk, a japán dobozt pedig itt rendelhetitek meg. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások