Hirdetés
Húsvéti menü

Édes Sári, a környék kedvenc cukrászdája

Marcipános-csokis babka

Hirdetés

Édes Sári, a környék kedvenc cukrászdája

Naszádi Sárának már 27 évesen saját cukrászdája volt a 11. kerületben, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Bár eredetileg az építészet érdekelte, egyetem után rögtön megszületett első kislánya, és rákapott a sütésre. Hamar rájött, hogy egyetlen dologra vágyik igazán: egy saját cukrászdára.
Hirdetés

Nappal dolgozott a Kortárs Építészeti Központban, éjjelente pedig otthon próbálgatta a receptjeit a kis lakásban, ez az időszak, mint mondja, nem volt könnyű. Aztán sorra járta a 11. kerületben a kiadó önkormányzati helyiségeket, amíg rá nem talált arra a pici helyiségre, amiben öt évvel ezelőtt megnyitotta az Édes Sárit. Pedig 2012-ben még korántsem volt olyan egyértelmű cukrászdát nyitni, mint manapság,  hiszen akkor még többnyire a hagyományos cukrászdák és sütemények hódítottak, de az óvoda közelsége miatt a hely jó választásnak bizonyult.

Fotó: Hartyányi Norbert

Az Édes Sári éppen csak egy leheletnyit nagyobb, mint a pár utcával arrébb lévő Hacuki Sütibolt, amiről nemrég írtunk. De ide azért befért két asztal, egy gyereksarok, és a sütéshez is kicsit félre lehet vonulni. Sári a mai napig mindent maga készít, számára már akkor is természetes volt, hogy kézzel nyújtja a croissant-t reggel hatkor, amikor még alig volt kézműves pékség a városban. Sőt, nyáron ő főzi a fagyit is tejből, tejszínből és friss gyümölcsből, amire talán a legbüszkébb. Minden nap fél ötkor kel, hogy fél hatra bent legyen a cukrászdában – így a lányait sem tudja suliba, oviba vinni, de éppen a gyerekek miatt szombaton és vasárnap nem is nyit ki, pedig igény lenne a sütikre hétvégén is.

Fotó: Hartyányi Norbert

Az Édes Sáriban mindig nagy a forgalom, – reggel a szülők ugranak be kávézni és reggelizni, délután pedig érkeznek a családok a csodás sütikért. Nyitás óta mindenki kedvence a málnás csokitorta, és a már említett croissant és kakaós csiga, de slágertermék télen a banános-vaníliás pite, mascarponés máktorta, és a gesztenyés-csokis pite is.

Fotó: Hartyányi Norbert

A kekszek és a péksütik  200, a szelet torták pedig 4-500 Ft-ba kerülnek. A kávé is minőségi, egy kolumbiai ültetvényről érkező 100% arabica, a presszót Sári 250 Ft-ért adja, azt mondja, ehhez ragaszkodik. Az olaszoknál sem lehet több a kávé egy eurónál, úgyhogy ő is megoldja.

Fotó: Hartyányi Norbert

Sára azt mondja, minden nehézség ellenére imád sütni, és az apró cukrászdában lenni. Pedig munka az van bőven, hiszen a helyben eladott sütik mellett rendelésre tortákat készít, még ki is szállít, többek között a Kelet kávézóba, a Tranzit caféba, a Módszertani Kabinetbe és az Addicted2Coffeine nevű helyre.

Fotó: Hartyányi Norbert

És az itt élők is szeretik őt, az Édes Sári öt év alatt a környékbeliek egyik kedvenc helye lett.

XI. kerület, Kanizsai u. 13.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások