Hirdetés

Eladó a legendás Kádár étkezde, ahol a város egyik legjobb sóletje készült

Olaszos borsókrémleves bruschettával

A szárítottparadicsom-krémet pedig mentsétek le külön is!

Olasz húsgombóc zsályás aszaltszilva-mártással

Kétféle darált hús egy gombócban, mindez egy őrjítően jó mártással és polentával tálalva
Hirdetés

Eladó a legendás Kádár étkezde, ahol a város egyik legjobb sóletje készült

Az Erzsébetváros az otthonunk nevű blog vette észre, hogy a legendás Kádár étkezdére ki van ragasztva az Eladó tábla. A Kádár étkezde 63 éve nyílt meg a Klauzál téren és szerves része volt nem csak a hetedik kerületnek, hanem egész Budapestnek.
Hirdetés

Az egész városból jártak ide a törzsvendégek, különösen szombaton, amikor hagyományosan mindig sóletet készítettek. Utoljára másfél éve látogattunk el a legendás étterembe, – és egy hosszú cikkben emlékeztünk meg róla, amit itt olvashattok. Orbán Sándor tulajdonos, aki már bőven betöltötte a hetvenedik évét, mindig  a bejáratnál lévő pénztárgép mögött ült, és már ottjártunkkor is a bezárásra készül. A törzsvendégek szerint azonban Orbán úr gyakran fenyegetőzött ilyesmivel, de aztán végül mindig megtartotta az üzletet. A mostani járvány és a zárvatartás azonban úgy tűnik nehezebben érintette őket, mert az éttermet most valóban árulják.

Orbán Sándor tulajdonos mindig a pénztárnál ült, fotó: Hartyányi Norbert

A kis helyiség 1957 óta működik kifőzdeként, az alapító és egyben névadó Kádár Béla volt. Orbán Sándor 33 évvel ezelőtt vette át az Klauzál téri kis étterem vezetését, habár akkor még a legtöbb időt nem a pénztárgép mögött töltötte, mint most, hanem a konyhán, főzéssel.  A Kádárért nagy kár lenne, hiszen a magyar vendéglátásban nem sok olyan hely van, ahol személyes kapcsolatot tud kialakítani a vendég a személyzettel, és a Kádárban erre van lehetőség. Hiszen a tulajdonos 33, a főpincér pedig 40 éve, vasárnap és hétfő kivételével minden egyes napját itt töltötte.

A legendás sólet a Kádárban, fotó: Hartyányi Norbert

A másik ilyen legendás kifőzde a Róma ételbár volt, azt is több mint 30 év után zárták be a tulajdonosai, de nemrég aztán egy új tulajdonossal, de a régi néven újranyitott. Erről itt írtunk. Sajnos a Róma alig két hétig lehetett nyitva, március közepén a járvány miatt bezártak.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások