Hirdetés

Elárverezik Anthony Bourdain ruháját és szakácskését

Ázsiai kacsasaláta

Ezt a kacsamellet vegyétek fel a hétvégi sülthús-repertoárotokba!
Hirdetés

Elárverezik Anthony Bourdain ruháját és szakácskését

Kedvenc kése és személyes tárgyai eladásából közel 400 ezer dollárt remélnek a családtagok.
Hirdetés

Tavaly júniusban vetett véget életének Anthony Bourdain, a világ egyik legismertebb tévés szakácsa. Bourdain pár éve a magyar gasztronómiába is belekóstolt, és egy külön részt is szentelt Budapestnek Nem séfnek való vidék című sorozatában, melyben a világ gasztronómiáját mutatta be. 

Egy októberi eseményen több személyes tárgyát is árverésre bocsátják. Köztük néhány ruháját, könyveit és legféltettebb kését, amit személyesen neki készített az egyik leghíresebb szakember, Bob Kramer – írja a New York Times. Bourdain korábban azt nyilatkozta, éveket kellett várnia, hogy elkészüljön a kés. Elárverezik még a szakács íróasztalát is, ahol könyveit is írta, valamint az első könyvének egy kéziratát. Az aukció szervezői szerint Bourdain 215 tételből álló, személyes készlete 200 ezer és 400 ezer dollár közötti összegért talál majd gazdára.

A bevétel 60%-ából volt felesége és lányuk, Ariane részesül, 40% pedig jótékony célra megy majd, többek között a Culinary Institute of America részére. Az intézmény ugyanis elindított egy Bourdain nevével fémjelzett ösztöndíjat, ami lehetővé teszi a hallgatóknak, hogy egy évet külföldi tanulmányúton töltsenek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások