Hirdetés

Eldobtuk az agyunkat a Király utcában nyílt Twentysixtől!

Télies sült zöldséges tabulé

Nem kell lemondani télen sem a tabuléféle salátákról!

Tépett csirkecombos ciabatta

Saját készítésű rubbal!
Hirdetés

Eldobtuk az agyunkat a Király utcában nyílt Twentysixtől!

Ahogy gyarapodtak a külföldi legény- és lánybúcsúk a város egyik legforgalmasabb utcájában, úgy lehetett egyre kevesebb magyar szót hallani a környéken. Most viszont végre újra van értelme arra sétálni, mert el fogtok ájulni!
Hirdetés

A korábbi VAM Design Center helyén jött létre a városban (és az országban is) egyedülálló Twentysix. Az egészen elképesztő, 1800 négyzetméteres beltérben helyett kapott egy reggeliző – delikáttal és dekorbolttal –, egy jógastúdió, egy étterem és egy rendezvényterem. 

Fotó: Polyák Attila

A név maga nemcsak a pontos címre utal, hanem arra is, hogy az itt található mintegy 500 növény (banánfák, begóniák, fikuszok, és még sorolhatnánk) pontosan 26 fokos környezetben érzi jól magát. Joggal mondhatjuk, hogy sikerült teremteniük egy oázist a belváros szívében, ahol szájtátva szédültünk egyik helyről a másikra. A hatalmas beltér ellenére minden bútor, minden pohár, de az utolsó szalvéta is tökéletes harmóniában alkot egy egészet. A fantasztikus enteriőrért az egyik tulajdonost, Poisson-Angeli Barbarát lehet és kell is dicsérni, mert tökéletes feladatot végzett. A piszkos munkából ugyanúgy kivette a részét; a növények ültetését ugyanazzal a lelkesedéssel végezte, mint a textíliák kiválasztását. 

Fotó: Polyák Attila

GARDEN

Ami számunkra a legizgalmasabb, az a GARDEN, itt kap helyet ugyanis az étterem és a bár. A konyhából érkező fogásokért egy izraeli és egy olasz séf felel. Koncepciójuk, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol „a gasztronómia, a tudatosság és a természet találkozik”. Az ételek a mediterrán térségek ízvilágát hozzák. Tápláló fogásokat szolgálnak fel, letisztult fűszerezéssel, minőségi alapanyagokból. A menüt úgy állították össze, hogy bőségesen tartalmazzon olyan krémeket/hummuszokat és kisebb harapnivalókat, amikből többet kérve lehetőség van sokféle ételt egyszerre kipróbálni és megosztani a társaságunkkal. Ezek 1200 és 2390 Ft között mozognak. 

Fotó: Polyák Attila

Közülük kiemelném a padlizsánkrémet, amit nagyjából ezer helyen lehet kapni a városban, ők azonban korianderrel, fokhagymás kenyérmorzsával és ami a legfontosabb, wasabival csavartak rajta. Az utóbbi hozzávalóra természetesen egyből felkaptam a fejemet, mert nem gondoltam volna, hogy jó lesz a padlizsánnal, de kellemesen csalódtam. Állagra kevésbé volt selymes, mint ahogy a legtöbb helyen megszokhattuk, a wasabi nem volt túl domináns, de azért határozottan lehetett érezni, és baromi jól működtek együtt az ízek. A krémes állagnak pedig tök jót tett a ropogós morzsa. Szóval ezt feltétlenül próbáljátok ki (1500 Ft)!

Fotó: Polyák Attila

Nagyon ízlett még a paradicsomos vöröslencse citromfűvel és tárkonnyal. Kicsit darabos volt a textúrája – jó értelemben –, a citromfű pedig kifejezetten jót tett neki. A tárkonyon, són és borson kívül szerintem mást nem is használtak, és pontosan ettől volt szuper. Azt kaptam, amit elmondtak: egyszerű, letisztult fűszerezés, eredeti ízek (1350 Ft).

Fotó: Polyák Attila

A krémek közül muszáj megemlítenem a céklás hummuszt is, mert én imádom ezt a zöldséget, így nem is volt kérdés, hogy megkóstolom. Ezt szintén több helyen lehet kapni a városban, de gyakran beleesnek abba a hibába, hogy túltolják a céklát a csicseriborsó bánatára, így valójában egy céklakrém a végeredmény, viszont itt sikerült megtalálni a jó egyensúlyt, a csicseriborsó is tud érvényesülni (1200 Ft).

Fotó: Polyák Attila

Aki komolyabb ételre vágyik, annak kicsit mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, a főételek ugyanis 2990 és 7290 Ft között mozognak. Közülük az egészben sült tengeri sügért kóstoltam, valamint a serpenyős chilis rákot. Utóbbi, töredelmesen bevallom, nekem nem ízlett, mert nemhogy nem csípett, de szerintem kifejezetten édes volt. Valamint a körülöttem ülőkkel egyetértésben arra jutottunk, hogy a mekis sajtburgerre emlékeztet az íze (3990 Ft). A hal kifogástalanul volt elkészítve, a húsa valósággal leomlott a késemről, a fűszerezése ennek sem volt túlbonyolítva, de ettől volt jó. A krumpli dettó, egyszerű kis kockákra vágva ölelte körül a halat. Bár ízre abszolút finom volt, a ‘hal + krumpli és viszhal(l)’ 7290 Ft-os árát kicsit soknak gondolom.

Fotó: Polyák Attila

Az ételeket a „Plant a tree” fantázianevű koktél koronázta meg, amit több budapesti bárban is élvezhettek, hiszen egy fantasztikus kezdeményezésről van szó. Lényege, hogy az italod mellé kapsz egy kis lapocskát, amin megadod a neved és az e-mail-címed, ezt elteszik, regisztrálnak az erre a célra fejlesztett honlapon, majd a nevedben ültetnek egy fát, amiről később képet is kapsz. A koktél ízében egy nagyon frissítő, kissé fanyarkás ital, 4 cl Bombay, matcha tea, fever tree tonic, lime és némi cukorszirup keveredik benne. Ehhez és minden más italhoz akár egy év alatt, 100%-ban lebomló PLA szívószálat adnak, ha kérünk. Forró nyári estéken nem igazán tudok ennél jobbat elképzelni, de ne várjatok vele addig, hiszen ugyan kissé borsos az ára, de legalább a jó ügyért lehet koccintani (4800 Ft).

Fotó: Polyák Attila

Shop

Itt minden kapható, mi szem-szájnak ingere. Az összes pékáru helyben készül, kezdve a kovászos kenyértől, a croissant-okon át a szendvicsekig. Emellett hazavihetünk még mindenféle sajtot, kolbászt és olajbogyót, melyek egytől egyig fenntartható forrásból és/vagy kistermelőktől származnak. A borokat főleg magyar pincészetek tételeiből válogatták, a teák a Zhao Zhou termékei. A kávézás élményéért egy kis, olasz pörkölőüzem, az Amazze felel, akik 80, illetve 100%-os arabicával teszik szebbé a napunkat. Egy sima presszó 450, egy kapucsínó 600 Ft, ami a környék áraihoz képest nagyon baráti. Reggelit 7:00 és 10:30 között szolgálnak fel, ráadásul minden tányért, bögrét, evőeszközt, amit elénk raknak, meg tudunk vásárolni, egyéb home dekor termékekkel együtt. Ezeket a Bloomingville nevű környezettudatos dán cégtől szerzik be. 

Fotó: Polyák Attila

House

Barbara csak „kaméleon teremként” aposztrofálta a hatalmas egyterű helyiséget. Ez tökéletes helyszínéül szolgálhat bármilyen témájú rendezvénynek, workshopnak, kerekasztal-beszélgetésnek, közönségtalálkozónak és üzleti megbeszélésnek egyaránt. De ha bárki emlékezetessé szeretné tenni a saját vagy ismerőse szülinapját, keresve sem találhatna ennél megfelelőbb helyet. Itt különösen tetszett az impozáns, mégis otthonos hangulatú kanapé, valamint az elektromos kandalló.

Fotó: Polyák Attila

Studio

Most biztosan arra gondoltok, hogy „aha, ez tök jó, de bárcsak lehetne itt jógázni” 😃. Hát kapaszkodjatok meg, mert igen, lehet! A STUDIO-ban tehát a mozgásé a főszerep. Hétfőtől vasárnapig tartanak a lányok különböző nehézségű és dinamikájú órákat. Beiratkozhatsz jógára, pilatesre, deep workre, de még egy újfajta edzéssel, az úgynevezett drum workkel is megismerkedhetsz. A terem teljesen hangszigetelt, így biztosítva, hogy a kinti nyüzsgés ne zavarja a testi és szellemi feltöltődésre vágyók nyugalmát. Az árakról, az órarendről és óratípusokról telefonon vagy a honlapon tudsz tájékozódni. 

Fotó: Polyák Attila

All in all, azt javaslom, hogy minél hamarabb látogassatok el a Király utcába, mert egy tényleg egyedülálló helyet sikerült – szó szerint – életre hívniuk, ahol kicsit megpihenhetsz és feltöltődhetsz a stresszes mindennapok forgatagában, mindezt pedig egészen varázslatos környezetben, a belváros totális közepén.  

Cím: 1061 Budapest, Király utca 26.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások