Hirdetés
Bespájzolva

Mostantól betétdíjas dobozban is kérheted az ebédet az éttermekben

Sütőporos krumplis pogácsa

Figyelem, élesztő nélküli pogi recept!!

Tonhalas kuszkuszsaláta

Szupergyors és egészséges salit keresel? Ez az!
Hirdetés

Mostantól betétdíjas dobozban is kérheted az ebédet az éttermekben

Újrahasználható, betétdíjas ételdobozokat vezet be néhány étteremben a Felelős Gasztrohős csapata. A Vidd és hozd acél kajaboxot elég egyszer megvenni, utána cserealapon bármelyik, a programban részt vevő étteremben használhatjuk.
Hirdetés

Mint Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős kommunikációs munkatársa elmondta, azért találták ki ezt a rendszert, mert nagyon sok étterem a szennyeződésektől félve nem ad ki ételt saját ételdobozban. Így a vendég, ha akarná se tudná a környezettudatos megoldást választani. Bár a Nébih legutóbbi nyilatkozatában elhangzott, hogy az éttermek saját hatáskörükön belül eldönthetik, adnak-e ételt a vendég dobozába. Nem tilos tehát saját dobozba tenni a főtt ételt.

Fotó: Felelős gasztrohős

A Vidd és hozd kajabox azonban kiküszöböli az esetleges fertőzéseket, mivel az ételt nem a saját edényünkbe kapjuk: mi leadjuk a dobozt, és kapunk cserébe egy szépen elmosottat. Ettől tehát még a dobozt magunknál kell tartani, csak éppen egy biztosan tisztát kapunk cserébe. A fémdoboz tehát tulajdonképpen a régi, klasszikus ételhordók szerepét tölti be. A rendszer nagyon hasonlít a Huskee poharakhoz, amiket szintén nemrég vezettek be a piacra. 

Nehezítés, hogy csak abban az étteremben tudjuk becserélni, amelyik szintén része a rendszernek – ugyanúgy, mint a Huskee kávéspoharak esetében. Az indulásnál egyelőre három étterem vállalta a pilot-projektet: Budapesten a MOM Parknál található Fruccola – tehát a másik két Fruccola étterem nem –, a Csillaghegyi megálló nevű reggelizőhely – amiről mi is írtunk egyébként, itt olvashattok róla –, illetve egy békéscsabai étterem a Yes, Chef! Magtár erősíti még az induló csapatot. 

Szabó Eszter azonban elmondta, folyamatosan jelentkeznek a helyek, így remélik, hogy hamarosan 30-40 étteremre is ki tudják terjeszteni a visszaváltható dobozos rendszert, valamint tárgyalnak több ételkihordó céggel is. Terveik között szerepel egy saját mosogatóhelyiség kialakítása is, hogy azok a helyek is be tudják vezetni a kajaboxot, akik nem rendelkeznek mosogatóval. A begyűjtést és a mosogatást a Felelős Gasztrohős csapata végezné.
A Vidd és hozd kajabox ára 1890 Ft – ezt csak egyszer kell megvenni, utána bármeddig cserélgethető.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások