A kedvenc helyeink, amelyek 2019-ben nyíltak
Salt Budapest
Furcsának tűnhet, hogy egy fine dining étteremmel indítjuk a sort, de nyomós okunk van rá: szerintünk ez volt az egyik legkülönlegesebb nyitás tavaly. A Salt tényleg alapjaiban értelmezi újra a magyar konyhát. Egy vacsora itt sokkal több puszta étkezésnél: egy egész estét átívelő program, ahol a séf, Tóth Szilárd nemcsak főz, de közben nagyon sokat tanít is. Egészen különleges ízeket kóstolhattok itt, művészi tálalásban.
Pintxo
Tapasbárból sajnos még mindig nagyon kevés van Budapesten – más városokról nem is beszélve. Ezért is örültünk nagyon a Pintxónak – ami kissé más műfaj, mint a tapas, de csalódni nem fogtok, az biztos. Tengeri fogásokban különösen erősek!
KisKert vendéglő és Szálka
Szerencsére a Balatonnál is folyamatosan nyílnak a jó helyek, és igyekeztünk ezekről is beszámolni nektek. A KisKert vendéglő a tavalyi kedvenc felfedezettünk. Südy Ágnes és Horváth Szilárd egy nagyon szerethető, hagyományos ugyanakkor mégis újító éttermet hozott létre Siófokon. Minden tányérra kerül némi csavar és újítás, de csak mértékkel, Ági jellegzetes stílust ad hozzá minden fogáshoz. És természetesen minden frissen és minőségi, többnyire helyi alapanyagból készül. A másik nagy kedvencünk tavaly nyáron a Szálka volt: Horváth Csongor séf kiváló balatoni halétterme. Ugyan a téli időszakra bezártak, a nyári szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni mindkettőt.
Bomboloni
Hagyományos kelt tésztás fánk, virágformában kisütve és csodás házi krémekkel megrakva, mindez Szabadfi Szabolcs tolmácsolásában. Nem csoda, hogy a fánkozó akkora siker lett, hogy alig győzik sütni az utánpótlást.
Freyja – The Croissant Story
Egy hely, ami kizárólag a croissant-ról szól, és ahol tökélyre fejlesztették ezt a műfajt. Ráadásul meg is töltik mindenféle házi krémekkel!
Byblos
Tovább hódít a közel-keleti ízvilág – szerencsére, mert mi eléggé bírjuk ezt a friss fűszereken és zöldségeken alapuló konyhát. Autentikus libanoni étteremből amúgy sincs sok Budapesten, a Byblos egy jó példa erre.
Arán és Nor/ma Bakery
Nem győzzük hangsúlyozni, milyen nagy szükség van a jó pékségekre, és hogy mennyire más élmény kovásszal készült, hosszú kelesztésű kenyeret enni. Aki még nem tette, próbálja ki a kovászos kenyeret, egészen biztosan egy új világ nyílik meg előtte! Az Arán egy Dublinból hazaköltözött házaspár profi péksége, a Nor/ma pedig egy északi stílusú pékség, ahol rozskovásszal dolgoznak.
Szirom Food Bar
Bárhová megy Huszár Krisztián, mi megyünk utána. Szerencsére úgy tűnik, a Margit körúti mini helyiségben végre otthonra lelt: minden nap az ő jellegzetes stílusában főz nektek.
Digó
A digós pizzás fiúkat nem kell bemutatni senkinek, hiszen több éve sütik a fantasztikus nápolyi pizzát. Állandó, leülős helyet azonban csak karácsony előtt pár héttel nyitottak a Kazinczy utcában. Csodás élmény, és nemcsak a pizzákat érdemes kipróbálni, hanem az előételeket is!
Bartók – reggel.délben.este. és Ono Poké Bowl Bar
Budára is jutott néhány erős nyitás idén, ezek közül kettőt emelnék ki: egyrészt a Bartók – reggel.délben.este. nevű helyet, ahol nem csalódtunk az ételben, másrészt tényleg minden napszakra jut valami az étlapról. A szintén a Bartók Béla úton nyílt Ono Poké Bowl Bar pedig egy egészen új stílusú ételt, a hawaii zöldséges tálat hozta el nekünk.