Hirdetés
Instant

Lelkesen mentünk, de kissé csalódottan távoztunk a Czakó Kertből

Mikrós kínai büfés rizs

Tudtátok, hogy a mikróban rizst is lehet főzni?

Szüreti részeges csirke

Az egészhez csak egy serpenyő kell
Hirdetés

Lelkesen mentünk, de kissé csalódottan távoztunk a Czakó Kertből

Izgatottan léptünk be a Czakó Kertbe, amely egy igazi mediterrán életérzést keltő, idilli környezetben van, szuper koncepcióval, kedves fogadtatással, azonban sajnos az ételek többségétől nem voltunk elájulva. Sőt! Lássuk, miért!
Hirdetés

A Czakó Kert egy igazán különleges hely Budán, az I. kerületben, amely a Czakó és a Tigris utcát köti össze több részből álló egységeivel. A Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza gyönyörű növényekkel van körbeültetve: szőlővel, fügefákkal, levendula- és rózsabokrokkal.

Nagyon ötletes és jól átgondolt koncepción alapszik. Jól kihasznált terek, szép enteriőr, és igazából minden megtalálható náluk, amire az ember vágyhat, akár éhes, akár szomjas. Reggeli, ebéd és vacsora is van náluk, napi ajánlatokkal készülnek, valamint munkanapokon ebédmenüvel várnak. Komplex szolgáltatást nyújtanak a vendéglátáson belül. A bisztrón kívül van még cukrászdájuk, egy 250 éves borospincéjük, piacterük és egy kioskjuk a kertben. 

Czako Cukrászda

Kora tavasztól késő őszig kétféle opció közül választhatunk, ha enni megyünk hozzájuk: a kertben lévő kioszkban önkiszolgálós rendszer működik, azaz megrendeljük az ételt, és amikor elkészül, magunk megyünk a konyhához érte. A bisztróban pedig egész évben teljes kiszolgálást kapunk szervízdíj ellenében. Mindkét egységben ugyanaz a kínálat az ét- és itallapon. A kiosk pultján gusztusos kovászos kenyerek figyelnek, melyeket helyben készítenek. Mellettük frissen kisütött francia péksütemények, és egy fagylaltpult is van. Hetente érkezik hozzájuk friss, szezonális gyümölcs és zöldség, melyeket szerdától péntekig 12-18:00-ig lehet megvásárolni, valamint szombaton 8-14 óráig.

czako hangulat

Mi az önkiszolgálós feelinget választottuk, mondván, abban úgyis olyan ritkán lehet részünk. A kínálat kifejezetten gazdag, csak egy kicsit össze-vissza vannak a kiosk felületein feltűntetve, emiatt nem annyira átlátható. Előételnek kétféle krémet rendeltünk: egy szalámikrémet, ami bivalyhúsból készült, és egy fűszeres kecskesajtkrémet (mindkettő 1190 Ft). Mindkettő nagyon ízletes volt, teljesen elégedettek voltunk velük és a kenyérrel is. 

Czako fröccs

A pultos ajánlásával kértünk még egy bécsi virslit (1490 Ft) is – tudtuk, semmi extrát nem várhatunk tőle, de gondoltuk, hátha jön valami izgi dolog vele, ami miatt ajánlásra került.. Például a mustár valamivel megbolondítva. Nem volt. Ezért amúgy egyáltalán nem haragudtunk, a saját fantáziánk miatt volt csak egy kis csalódottság bennünk. Egy-egy Czakó fehér- és rosé fröccsöt (490/dl) kértünk mellé, ami finom volt, de nem volt elég hideg a szóda benne, viszont jó áron volt. 

Kiosk Czakó

A kaland csak ezután kezdődött. Brutális hőség volt, gondoltuk, jól esne egy izgalmasnak hangzó, hideg görögdinnye leves fetával (1190 Ft). Sajnos nem esett jól, mert olyan cukros volt, hogy két kanálnál nem tudtunk többet enni belőle. Nem akartuk feladni még a reményt, ezért kértünk még egy vörös sügért sült citrommal és ratatuille-jal (2490 Ft). Nagy csalódásunkra ez sem sikerült valami jól. Már első ránézésre nem stimmelt valami a hallal: szerintem kicsit túl volt sütve, nem szakszerűen filézték ki, és az íze alapján nem is volt friss. A ratatuille viszont finom volt. Ez a két étel a napi ajánlatok között volt.

Czako hal és lecsó

Semmi gond, öblítsük le egy jó kávéval és egy gombóc pisztáciafagylalttal (300 Ft), majd kértem egy cortadót (520 Ft). Megörültem, amikor láttam, hogy nagy önbizalommal neki is állnak elkészíteni a pultban. Körülbelül cappuccino-mennyiségűre sikerült, majdhogynem forró volt, vizes és nem jó ízű. Csalódottságomat a pisztáciafagyiba fojtottam, ami viszont nagyon ízlett. 

Dinnye leves Czakó

Bár az ételekben csalódtam, azért megkedveltem a helyet. Az a különleges miliő, ami körbevesz a Czakó Kertben, a kedves kiszolgálás, a szombatonként termelői piaccá átalakuló kerthelyiség (8-14:00 között), az italkínálat azt az érzést erősítik bennem, hogy adnom kell még egy esélyt ennek a helynek. 

Wi-fi van, kutyabarát hely.

Czakó utca 15.

Fotók: Bokor Brigitta

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások