Hirdetés

Libamájjal nevez Magyarország a street food olimpiára

Túrós-epres piskótatorta

A tökéletes piskóta után már csak pár lépés ez a túrós-epres gyönyörűség!

Zöld fűszeres sajttal töltött krumpli

Köretnek és önmagában is király!
Hirdetés

Libamájjal nevez Magyarország a street food olimpiára

Mangalica kolbásszal és libamájjal mutatkozik be idén Magyarország a European Street Food Awards-on. 2019 hazai győztese a Smoke & Meat BBQ lett, akiket a szakmai zsűri fődíja mellett a közönségdíjat is begyűjtötték. Az idei nemzetközi döntőt szeptember 27-én és 28-án rendezik meg a svédországi Malmőben, ahová 15 országból érkeznek versenyzők
Hirdetés

Második alkalommal vesz részt Magyarország a European Street Food Awards-on, ahol két napon át Michelin-csillagos séfek és szakértők keresik Európa legjobb street foodjait. Malmőben többek között olasz, brit, lengyel, orosz, bolgár, finn és német versenyzők fogásaival mérik majd össze a Smoke & Meat BBQ mangalicás ételeit.

Fotó: Food Truck Show Hungary

„Minden versenyzőnek két étellel kell készülnie. Nálunk az egyik egy szendvics, smokerben megsütött libamájjal, libazsírral, grillezett camembert sajttal és szilvalekvárral. A másik egy klasszikus BBQ kóstolótál szeggyel, mangalica töltött dagadóval és oldalassal, valamint a saját kolbászunkkal” – mondta el Lángi Zoltán, a Smoke & Meat BBQ egyik tulajdonosa, aki azt hirdeti, hogy a mangalica mindenkié.

Fotó: Food Truck Show Hungary

A Hungarian Street Food Awardson a fődíj mellett nyolc kategóriában hirdettek győztest: húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros, édes, és legszebb food truck címeket is osztottak, és a közönségszavazáson legjobban szerepelt kocsit is kitüntették. A zsűri a választásnál elsősorban a nemzetközi esélyeket tartotta szem előtt, ezért olyan kocsit választott, amelyik jó eredményt érhet el Malmőben. Érdekes, hogy a zsűri választása egybecsengett a fogyasztók véleményével is. A közönségszavazáson ugyanis szintén a Smoke & Meat BBQ lett a befutó, mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Hungarian Street Food Awards egyik zsűritagja.

Fotó: Food Truck Show Hungary

A győzteseket a vasárnap megrendezett Street Food Fesztiválon hirdették ki az Andrássy úton, ahol a legtöbb kategóriagyőztest meg is  lehetett kóstolni.

2019 Hungarian Street Food Awards eredmények:

Fődíj: Smoke & Meat BBQ
Közönségdíj: Smoke & Meat BBQ
Édes kategória győztes: Say Cheese
Hamburger kategória győztes: MaPet Hajdúszoboszló
Húsimádó kategória győztes: Zabálj csak
Legszebb food truck kategória győztes: Borkas
Magyaros kategória győztes: Hatlépcsős Étterem
Nemzetközi kategória győztes: Á table
Pizza kategória győztes: Kemencés Pizza

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások