Hirdetés

Már több mint húsz helyen kaphatsz kávét a Huskee. bögrédbe

Teljes kiőrlésű bagel

Bónuszként a híres-neves „bagel spice mix” receptjével.
Hirdetés

Már több mint húsz helyen kaphatsz kávét a Huskee. bögrédbe

A kávétermelőknek mindig is nagy fejtörést okozott az, hogy mit kezdjenek azzal a több millió tonnányi fennmaradt hulladékkal - a kávé héjával -, amely a gyártás során halmozódik fel. Egy kreatív ausztrál csapat 2016-ban kezdett el választ keresni a kérdésre, és egy évre rá megszületett a HuskeeCup., az elviteles kávéspohár környezettudatos változata.
Hirdetés

A poharakat javarészt a kávébabok héjából készítik, némi BPA-mentes műanyag hozzáadásával. A héjakat újrahasznosítva egy fantasztikus terméket kínálnak, és még az eldobható papírpoharakból származó szemetet is csökkentik, ami az évi 600 milliárd darabot is eléri világszerte. A Huskee. Ausztráliában már egy jól működő rendszert alakított ki, rengeteg kávézóban kapható, és folyamatosan nő azok száma is, akik már beépítették életükbe a hordozható bögrék használatát.

HuskeeCup

Ez a cél lebeg Miklosik Orsolya és férje, Miklosik István – a Bloom Coffee tulajdonosainak – szemei előtt is, akik nemrég kezdték el a magyar piacon forgalmazni a Huskee. poharakat, ami egyébként nálunk, Európában még gyerekcipőben jár. A házaspár egy londoni specialty kávézó közösségimédia-oldalán bukkant rá a márkára alig egy évvel ezelőtt, és eddig már 22 újhullámos kávézóban terjesztették szét.

A koncepció nem merül ki a környezetbarát poharak gyártásában, hanem egyfajta szemléletváltásra is ösztönöznek. Ezek a poharak folyamatos körforgásban lesznek egy frappáns ötletnek köszönhetően. A HuskeeSwap által mindig tiszta pohárból ihatunk, hiszen ha elfelejtenénk elmosni, vagy a nap folyamán több kávét is innánk, bármelyik – a Huskee közösségben lévő – kávézóban becserélik nekünk egy tisztára. A Huskee. pohárban az a legjobb, hogy a poharat csak egyszer kell megvásárolnunk, A HuskeeSwap rendszerben résztvevő kávézók előfizetési díjat fizetnek a gyártónak, aki ennek fejében vállalja, hogy az évek során elhasználódott poharakat cserélik. Ezáltal a vendég biztos lehet benne, hogy mindig lesz használható pohara, hiszen a nála lévőt mindig leadja és a kávéját egy másik, már használatban lévő, de frissen mosott és kifogástalan állapotú pohárba kapja. Vagyis gyakorlatilag örök bérletet vásárol a HuskeeSwap rendszerbe, aki egyszer megvesz egy poharat.

A Bloom Coffee pultja

Élethosszuk körülbelül 3 év, de a folyamatos cserének köszönhetően nem nagy az esély arra, hogy teljesen tönkremenjen egy pohár a kezeink között. Már csak azért sem, mert ipari felhasználásra tervezték, – mosogatógépbe is lehet tenni – így nagyon jól bírják a strapát. A bordázott falaknak köszönhetően lassabban hűl ki, és a kezünket sem égeti meg, ha forró italt töltünk bele. Mosásnál pedig könnyen lecsöpög róla a víz. Három méret és két szín – homok és sötét szürke – közül lehet választani, és átlagosan 3-4 ezer Ft közötti összeget kérnek el érte.

A cég a kávézóktól időről időre visszaveszi a már elhasznált cupokat, és cserébe újakat ad. Tippeljetek, mi készül az idejétmúlt darabokból! Újabb poharak! A kör be is zárult, és folyamatos körforgásban marad az újrahasznosítás.

Hangulatos enteriőr

A Huskee. hazai pályafutása a Halászbástya lábánál lévő Bloom Coffee-ban indult. Orsi és István már régóta álmodoztak egy közös kávézóról. Ezelőtt mindketten pályázatírással foglalkoztak, de Orsi, amikor első kisbabáját várta, úgy érezte, nem vágyik vissza eredeti foglalkozásához, és eljött a saját kávézó nyitásának ideje. A több mint egy éven át tartó előmunkálatok és a tökéletes üzlethelyiség keresgélése után tavaly júniusban végre megvalósult közös álmuk.

A tulajdonosoknak nagyon fontos a minőség és a fenntarthatóság is. Csak olyan alapanyagokból készült ételeket és italokat kínálnak, amelyeket a saját gyerekeiknek is jó szívvel adnának. Világos pörkölésű kávékülönlegességeket, kézműves termékeket, cukor -és tartósítószermentes süteményeket, frissen préselt juice-okat, helyben sütött péksüteményeket, grillezett paniniket, napi gluténmentes leveseket lehet náluk kóstolni. Én kértem egy sajtos-spenótos quiche-t és egy cappuccinót. Mindkettő kifogástalan volt.

Quiche

A Mad Scientist különleges kisüzemi sörei is elérhetőek náluk, amit akár a teraszon üldögélve is megihatunk, amit egyébként hamarosan bővítenek, és a fagyik is érkeznek a Fragolától. A koppenhágai La Cabra és a stokholmi Drop Coffee Roasters pörkölt kávéival dolgoznak, akik Afrikából, valamint Közép-és Dél-Amerikából szerzik be magas minőségű alapanyagaikat, melyek természetesen fair trade forrásból származnak. Minden igényt kiszolgálnak, kínálnak espresso-alapú és filteres kávét is, ami egy hosszú kávéhoz hasonlító, de teljesen más ízélményt adó különlegesség. A tejes alapú kávékhoz a máriahalmi Hétforrás Birtokról érkezik a teljes értékű tej. A laktózérzékenyekre és a vegánokra is gondolnak. Számukra kifejezetten baristáknak kifejlesztett növényi tejjel készítik a kávét.

CoffeeBrew

Folyamatosan tartanak tematikus kávékóstolókat, ahol szakértőket és laikusokat egyaránt szeretettel fogadnak, valamint a Budapest Coffee Tour kilenc állomása között is ott szerepelnek. Mindent összevetve a Bloom Coffee és a Huskee. koncepciója egy nagyon-nagyon szerethető párost alkotnak. Mindkettő elsődleges szempontja, hogy számunkra és a környezetünk számára értéket teremtsenek, jó minőséget biztosítsanak és hogy a fenntarthatóságot mint világszemléletet egy menő szokássá alakítsák át bennünk.

Bloom Coffee Szalag utca 30.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások