Hirdetés

Michelin-csillagos étterem séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar selejtezőjét

Rakott lencsés édesburgonya

Egyetek hozzá egy jó nagy adag salit, és kész a tökéletes vacsi!

Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér

Kifejezett előnye, hogy a massza akár egy hétig is elvan a hűtőben.
Hirdetés

Michelin-csillagos étterem séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar selejtezőjét

A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Or versenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában.
Hirdetés

A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük, amelyre összesen 3 óra 30 percük volt. A haltéma kötelező elemei a következők voltak: harcsa (hideg vagy meleg előételként), füstölt mangalica szalonna, túró, valamint házitészta. A hústémához legkevesebb három köretet és legalább egy mártást kellett készíteni.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

A húsétel fő témája az egész nyúl volt (fej nélkül), amelyből négy részt lehetett felhasználni (comb, oldalas-hasaalja, karaj és máj), ebből két elemet kötelezően. Kötelező elem volt még minimum egy féle Magyarországon termett gomba, valamint a Törley Chardonnay Brut pezsgője.

A kóstolózsűriben a következő szakemberek foglaltak helyet: Szulló Szabina, Barna Ádám, Varju Viktor, Pesti István, Bíró Lajos, Vajna Tamás, Harmath Csaba, Segal Viktor, Danó Zoltán és Sárközi Ákos. A konyhai zsűri pedig Lutz Lajos, Nyíri Szása, Volenter István és Wolf András séfekből állt.

Sárközi Ákos gratulált minden versenyzőnek, de hozzátette, hogy többször érezték, hogy esetenként a látvány és az íz nem volt összhangban, és a kóstolózsűri nevében a séf a harmónia fontosságára hívta fel a figyelmet. A kifinomultságot és a precíz munkát esetenként hiányolták, így arra hívták fel a figyelmet, hogy a versenyzők a következő hónapokba fektessék bele azt a munkát, ami eredményt hozhat.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az eredményhirdetés előtt azt hangsúlyozta, hogy a továbbjutó versenyzőknek a májusi európai válogatóra kell készülniük, amelynek csak egy állomása a magyar döntő. Ezúttal nem csak a továbbjutók névsorát hirdették ki, hanem a dobogósok sorrendjét is.

A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István, a Michelin-csillagos Babel séfje nyert, második helyen Palágyi Eszter, aki jövőre a Matild-palotában nyíló étteremben folytatja, harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások