Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Nézegess zseniális ételfotókat!

Citromkrémes piskótatekercs

Tök jó összehozza az ízeket!
Hirdetés

Nézegess zseniális ételfotókat!

FoodPlay/Gasztrojáték, néven nyílt kortárs ételfotó és styling kiállítás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Óbudán, ami nem csak azért jó dolog, mert végre egy önálló kiállítást kap ez a szuper téma, hanem azért is, mert aki még nem látta ezt a remek múzeumot, az most pótolhatja.
Hirdetés

Mint írják, “a különféle élelmiszerek, ételek, az étkezési kultúra évszázadok óta fontos ihletője a képzőművészetnek – gondoljunk csak Giuseppe Arcimboldo (1526/27–1593) termésekből, gyümölcsökből, zöldségekből összeállított ötletes portréira vagy a németalföldi festők csendéleteire.”

Forrás: MKVM FoodPlay

Manapság a gasztronómia egyre divatosabb, mindenki ételfotókat posztol a közösségi oldalakra, és nem csoda, hogy a művészeket és a fotósokat is érdekli ez a téma. Persze a FoodPlay kiállítás nem instafotók gyűjteménye, hanem válogatás több mint negyven, nemzetközi és magyar művész munkájából. A kiállított fotók között szerepel például a Street Kitchen egyik fotósának, Erdőháti Áronnak a munkája is, amit Márk Szonja egyik szakácskönyvének készítése közben fényképezett. (Szonja cukrászdájáról, az Édesemről ebben a cikkünkben írtunk.)

Forrás: MKVM FoodPlay

A kiállítás anyaga rendkívül színes és izgalmas. Van akinek a fotóit a dédnagymama szakácskönyve ihlette, és a családi főzési hagyományokat szerette volna feldolgozni, és volt aki fényképein az elmúlt évek konyhakultúrájának változására reagált. Van olyan művész aki a főzés egy-egy stádiumát örökítette meg művészi beállításokban, például a hal panírozását, vagy a hús darálását. Láthatunk gyönyörűen beállított fotókat receptek hozzávalóiból és alapanyagokból , – például lilahagyma vagy zöldborsó, -, és van olyan sorozat ami a reggeli és a szex között von párhuzamot. Az én kedvencem a Műanyag című sorozat, ami műanyag csomagolóanyagok közé ékelve jelenített meg egy-egy ételt. A legtöbb kép azonban valamilyen önmagán túlmutató, játékos asszociációra, esetleg valamilyen szimbolikus jelentés megfejtésére buzdító inspiráció, – írják a kiállítás szervezői.

Forrás: MKVM FoodPlay

Hogy mennyire érdekli az embereket az ételfotózás, azt jelzi, hogy a megnyitón hatalmas volt a tömeg. A kiállítás május 12-ig megtekinthető a múzeumban, április folyamán lesz tárlatvezetés, és különböző food stylinggal és food dizájnnal kapcsolatos rendezvények is. És aki ellátogat a Vendéglátóipari Múzeumba, annak nagyon ajánljuk, hogy tekintse meg az állandó kiállítást is, mert nagyon szuper. További információkat ezen az oldalon találtok.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Korona tér.1.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások