Hirdetés

Vietnámi gulyást főz a sztárséf a Margit körúton!

Tripla húsos spagetti

Ha már vágytok valami igazán húsos dologra, akkor ez a ti receptetek.

Házi tagliatelle ajváros paradicsomszósszal

Életetek legjobb paradicsomszósza lesz!
Hirdetés

Vietnámi gulyást főz a sztárséf a Margit körúton!

Alig melegedett meg Huszár Krisztián a 12. kerületi Zuzu nevű étteremben, máris robbant a hír, hogy a szakács inkább mégsem viszi tovább a magyaros konyhát, és ezzel egyidejűleg a Fámát is elhagyja. Szerencsére nem sokat pihent, máris megnyílt új helye, a Szirom Food Bar, amit ki is próbáltam.
Hirdetés

Huszár Krisztiánt persze nem féltettem, neve akkora vonzerő, hogy bárhol nyit új helyet, egészen biztosan meg tudja tölteni. Ettől persze még nem örülök, hogy elhagyta a szerintem ígéretesnek tűnő Zuzut, a Fáma pedig Huszár távozása után pedig egyelőre bezárt, bár a visszatérést igérik. A Fámát mondjuk kissé drágának találtam, de tény, hogy hihetetlenül kreatív konyhával működött.

Fotó: Hartyányi Norbert

Huszár Krisztián alig egy hónap kihagyás után a Margit körúton, egy Átrium melletti mini helyiségben tért vissza a rajongókhoz. A Szirom fagyizó már új cégtáblát is kapott, rajta a Food Bar felirattal. Az új helynek két okból is örülök: egyrészt végre ez a környék is kezd megélénkülni kajaügyileg, hiszen nemrég szintén ezen a környéken, az utca másik oldalán nyílt meg az Igen pizzéria. A másik ok, amiért határtalanul boldog vagyok, hogy visszatért Huszár híres vietnámi gulyása is!

A Beszálló bezárása óta mindenki a vietnámi gulyást hiányolta, és Huszár Krisztián jól ismerte fel, hogy ez lehet az a húzóerő, ami ide, a Margit körútra is elcsábítja az embereket. Ráadásul ez egy erősen továbbgondolt, tökélyre fejlesztett változata lett a gulyásnak, – ami így már elvesztette a klasszikus gulyás jegyeit, de én ezt nem bántam. Először is tele van friss udon tésztával (vastag, japán levestészta) amit Krisztián éppen akkor gyúrt, amikor megérkeztem. Ötször át kell gyúrni, magyarázza, aztán kicsit szobahőmérsékleten, nejlonzacskóban pihentetni.

Fotó: Hartyányi Norbert

Aki levest rendel, annak frissen főzi bele a tésztát. A levesben lévő húst pedig lecserélte húsgombócra: 80 százalék sertés, 20 százalék kacsaháj, darálva, turmixolva, ez kerül a sűrű, gyömbéres marhaalaplébe, amire a koronát a pontosan 5 és fél perces, savanyított lágytojás, valamint a frisslime leve teszi fel. Akit ez a leves nem varázsol el, annak nincs szíve.

Fotó: Hartyányi Norbert

A gulyáson kívül még kétféle főétel van: mangalica császár, szintén savanyított tojással, jégcsapretekkel és sushi rizzsel, valamint egy vega étel: házi zöld curry, vajban sült karfiollal, és szintén rizzsel. És a házit tényleg szó szerin kell érteni: Huszár maga vágja fel frissen a kurkumát, galangált, a koriandert és az újhagymát, amiből egy isteni, friss zöld szósz jön össze. De ne menjünk el szó nélkül a malac mellett sem, szép nagy adag, zsírban gazdag, szója fölött gőzölt hús, és hozzá a savanyított retek valami csodás. Az 5 és fél perces tojás jár ehhez is. A karfiol 1950, a malac 2300, a gulyás pedig 2200 Ft, ami egy átlagos egytálételnél nyilván drágább, de mindegyik kiadós, a leves az öklömnyi húsgombóccal pedig kifejezetten hatalmas adag.

Fotó: Hartyányi Norbert

Ezeken kívül jelenleg egy desszert van még: túrómousse házi kalácson, madártej öntettel. A kínálat nyilván változni fog, mint ahogyan a nyitvatartást is ki kell még kísérletezni, Huszár tervei szerint lesz majd reggeli is, mert isteni omlettet készít, de kacérkodik egy remek angus burgerrel is.

Fotó: Hartyányi Norbert

A Szirom eddig egyébként fagyizóként, palacsintázókémt és kávézóként üzemelt, Huszár Krisztián barátnője bérli. A kávé marad, a fagyi azonban egyelőre nem fér el a gulyással, így meglátják majd, nyárra a fagyizó vagy a food bar koncepció győzedelmeskedik. A hely egyetlen hátránya, hogy nagyon kicsi, alig pár négyzetméter, öt ember tud maximum leülni a falhoz, így inkább take away-ként működhet. Ennek mondjuk ellene megy, hogy valószínűleg sokan majd kizárólag a szakács miatt jönnek be, hiszen Huszár Krisztián még sosem volt ennyire vendégközeli helyen, mint ez. Ide bármikor  be lehet ugrani, lehet beszélgetni, és nézni, ahogy dolgozik.

Meglátjuk tehát, hová növi ki magát a hely, én drukkolok, hogy sikerüljenek a tervek, és Huszár Krisztiánnak legyen végre egy állandó helye, mert az ő főztje nélkül sokkal szegényebb lenne ez a város.

Szirom Food Bar, Margit krt. 59. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások