Hirdetés
Karácsonyi menü

Reggeli, ebéd, vacsora: végre egy hely, ahová bármelyik napszakban mehetünk

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Van még valami, amit meg lehet csinálni mézeskalácsból?
Hirdetés

Reggeli, ebéd, vacsora: végre egy hely, ahová bármelyik napszakban mehetünk

Bartók - reggel.délben.este néven nyílt nemrégiben a legújabb evős-ivós hely a Bartók Béla úton, ami azért különleges, mert reggelire, ebédre és vacsorára is különböző étkezési lehetőségeket kínál.
Hirdetés

Egy újabb hely a Bartókon igazság szerint már nem is számít túl nagy hírnek. Az utóbbi években szerencsére olyan sokszínű lett ott a kínálat, hogy szinte meg sem üti az ingerküszöböt egy újabb nyitás. Ráadásul ugye már van ott egy Béla (bár, étterem, lakás, arborétum), most nyílt mellé egy Bartók – reggel.délben.este, alig egy sarokkal odébb. Hirtelen az ember nem is tudja, melyikbe indult.

A Bartók – reggel.délben.este belülről, fotó: Kalas Györgyi

Ritkán fordul velem elő, de éppen akadt egy szabad estém, és éhes is voltam (ilyen is ritkán van, a sok evés mellett), és egyszer csak eszembe jutott a Bartók. Valaki ugyanis említette, hogy a hely Kereszty Gáboré, aki a Két Szerecsen egyik tulajdonosa is. A Két Szerecsen Bisztrót pedig én feltétel nélkül imádom. Az egyik legbiztosabb hely Budapesten már hosszú évek óta, így reménykedtem, hogy a Bartók sem lesz rossz.

A “reggel.délben.este” név nekem egy kicsit erőltetett, meg hosszú is, de értem én, hogy arra utal, miszerint itt bármelyik napszakban jól lehet lakni. Mi este érkeztük, így természetesen az esti étlapot kaptuk. Már megérkezni is jó volt. Nem a forgalmas Bartók Béla útra ültünk, hanem bentre, ami este hét körül még elég szellős volt. A belső tér szerintem nagyon jól el lett találva, letisztult, de nem túl steril, amitől az ember feszengeni kezdene. Vannak kuckósabb helyek, de középen található egy nagyobb, közösségi bárasztal is. 

Fotó: Bartók – reggel.délben.este, Facebook
Az étlapban kevésbé tudtam felfedezni a koncepciót. Van a bar foodnak hívott szekció, ezek többnyire magyaros ételek. Vörösboros marhapofa, csirkepaprikás, csülök, rakott krumpli, lecsó, oldalas, sztrapacska. Vannak aztán a kissé mediterrán beütésű tapasok, mint chorizo, fokhagymás rák, marinált sült paprika, de itt is feltűnik a kacsa rilette és a házi körözött is. És aztán jönnek a mostanában igen divatos bowlok, avagy salátatálak: kecskesajtos, lazacos, Serrano, Andok és Atlas.
Fotó: Kalas Györgyi

Mivel az étlap első látásra zavaros volt, áttértem a borlapra, ami viszont azonnal bejött. Van, akit az nyűgöz le, ha 320 tétel szerepel egy borlapon, engem éppen az ellenkezője: ha meg tudják találni az egyensúlyt a rengeteg és a kevés között. Látszik, hogy hozzáértéssel válogatták össze, nem a mindenhol megszokott, unalomig ismert borok. A Garam-mentén termelő Bott Frigyes boraival például én nemrég ismerkedtem meg, és nagyon bejött- Az is van a Bartókban, de most egy juhfarkot választottam a Kreinbachertől. A ház bora egyébként Konyári. Külön jó pont egyébként hogy Prosseccót is csapolnak, aminek 520 forint decije, nagyon jó árban van tehát.

Barbecue-oldalas, fotó: Kalas Györgyi

A kiszolgálás a Bartókban kedves és kifogástalan, pedig az ember sokszor már azt is értékeli, ha nem ignorálják. A magyar vendéglátóhelyek egyik jellegzetessége, hogy a pincérek a “mindjárt jövök” szavak helyett inkább elnéznek az ember feje felett, nehogy fel kelljen venni még valami rendelést. Mi végül rendeltünk egy Barbecue-oldalast, egy spenótkrémet, egy fokhagymás-chilis, sistergő rákot és egy Atlas tálat. Ebben volt kuszkusz, sült zöldségek, csirke és saláta. Sajnos főleg az utóbbi, bőven elfért volna benne több kuszkusz és zöldség is, és az Atlas névhez egy jóval bátrabb, közel-keleti ízesítést vártam, de összességében finom volt, és nagyon jólesett.

Atlas bowl, fotó: Kalas Györgyi

Az oldalas éppen egy leheletnyit száraz volt, az ízesítése és a szaftja viszont tökéletes, és adagra is bőven megfelelt egy vacsorára. Legjobban a chilis rák jött be nekünk, az olajhoz jó minőségű kenyeret is kaptunk tunkolni. Ennyivel jól is laktunk, így nem desszertet már nem rendeltünk.

Sem reggelire, sem ebédre nem próbáltam még a helyet, hangsúlyozom, hogy csak vacsorázni voltunk, és mint látjátok, nem is ettünk sokat, de nekünk nagyon bejött a Bartók. A reggeli választék teljesen más, nyilván főleg tojásos ételek, de van lazac és többféle péksüti, valamint rozsos deszkák, azaz melegszendvicsek is. Ebédre a salátatálak ugyanúgy elérhetők, és minden nap van napi menü, nagyon jó árban: 1490 Ft a leves és a főétel együtt.

Sistergő, chilis rák, fotó: Kalas Györgyi

Mi vacsira az ételekért, két pohár borért és egy sörért fizettünk 9200 Ft-ot (borravalóval együtt 10 ezeret), ami szerintem egy ilyen vacsoráért nagyon rendben van. Egy másik este a Fragola pizzériát próbáltuk ki – ahol hangsúlyozottan zseniális a pizza – de ott is ugyanennyit fizettünk 2 pizzáért és 2 pohár proseccóért. És azért az nem egy túlzottan hangulatos hely. Nekem nagyon bejött a Bartók, bátran merem ajánlani mindenkinek!

Bartók – Reggel.Délben.Este Bartók Béla út 9. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások