Hirdetés
Instant

Teszteltük a Vicky Barcelona új étlapját

Hirdetés

Teszteltük a Vicky Barcelona új étlapját

Hirdetés
Lássuk be, a Gozsdu udvarban lévő szórakozóhelyeknek a hazai közönség körében nem a legjobb a híre, hiszen sokszor irreálisan drágák, feleslegesen hangos a zene és a kiszolgálás is határeset. Ezen a megítélésen szeretne változtatni a Vicky Barcelona, ahol most minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a vendégélményre, a változatos programokra, valamint új étlappal is készültek!
Hirdetés

Akinek a név hallatán egyből a jól ismert Woody Allen-film ugrik be, az nem a véletlen műve. A tulajdonos, Daniel Berenson egy időben sokat utazott a spanyol fővárosban, ahol azonnal beleszeretett a mediterrán életérzésbe. Aki számára ismeretlen lenne a történet: két amerikai barátnő, Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johannson) Barcelonába utazik a nyári szünetre, ahol felejthetetlen hónapokat töltenek el a helyiek, valamint egy bohém, jóképű festő társaságában (Javier Bardem). Daniel szintén egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol a magyarok és a turisták együtt tudják magukat jól érezni, barátságokat, kapcsolatokat kialakítani. 

2016-os nyitása óta megfordultam már párszor a Vickyben, és a hangulatra sosem lehetett panasz, most azonban minden eddiginél színesebb programokkal várják a vendégeket. Szerdánként All You Can Eat Ribs esteket tartanak, csütörtökönként a seafoodé a főszerep, péntekenként útjára indult a Jazz and Wine programsorozat, szombatonként pedig szabad a tánc, ugyanis 18-23 óráig várják a bulizni vágyókat.

De nem ez az egyetlen vendégcsalogató változás, ugyanis nemrég egy étlapváltást is megejtettek. A TLV Eateryből már ismert, Michael Levy Reich-t bízták meg a feladattal, aki most sem okozott csalódást. Michael korábban egy tengerparthoz közeli bisztróban dolgozott, így mondhatjuk, hogy a seafood neki seavügye. 😀 Bár a magyar néplélektől némileg távol áll ez a vonal, higgyétek el, megéri adni neki egy esélyt és nyitni az újdonság felé. No, nem is csigázok senkit tovább, lássuk, mit tartogatott számunkra az új menü! 

Az executive chef, Michael Levy Reich/ Fotó: Polyák Attila

Empanadas de Espinacas

Ezek kisebb méretű, olajban sült gombócok spenóttal és csicseriborsóval megtöltve. Bár nem rajongok különösebben az olajban sült cuccokért, ennek ellenére mégis felkúszott nálam a dobogóra. Egyrészt abszolút nem volt olajos, másrészt nagyon intenzív volt benne a spenót, amit imádok. A tésztát minden reggel maguk készítik, a megfelelő hőkezelés után pedig kívül eszméletlenül finom ropogós, míg belül a csicseripép lágyítja. Jár még hozzá egy édeskés paradicsomszósz, így tehát egy pillanatig nem kell attól félni, hogy száraz lenne az összhatás. Ahogy a legtöbb tapas, önmagában ez sem nagy adag, szóval tényleg kérjetek belőle, mert az asztalon el fog férni, és kizártnak tartom, hogy ne pusztítanátok el az utolsó morzsáig (1900 Ft).

Empanadas de Espinacas/Fotó: Polyák Attila

Paella Vegana 

Nagyon sok mindenre számítottam, de arra, hogy mind a hármunknak nemcsak hogy egy vega, de egy vegán fogás lesz az abszolút kedvence, azt, mondjuk, nem láttam jönni. A paella vegana nagyon leegyszerűsítve egy zöldséges rizs, mégis szenzációsan finom, úgy, ahogy van. A spanyol rizs különlegessége, hogy ázsiai társához képest rövidebb, viszont sokkal több vizet képes magába szívni, ezáltal az íze is lágyabb. Ezt aztán összekeverik koktélparadicsommal, padlizsánnal, répával, brokkolival, megszórják némi mediterrán fűszerrel, a végeredmény pedig egészen fantasztikus. Tudom, hogy ez nem feltétlenül hangzik úgy, mint amiért azonnal asztalt foglalnátok, de ha eljöttök a Vickybe, ezt tényleg semmmmmiképp ne hagyjátok ki (1700 Ft)!

Paella vegana/ Fotó: Polyák Attila

Calamares Fritos 

Az új halas ételek egytől egyig zseniálisak, szóval nem tudnám azt mondani, hogy ezt vagy azt próbáljátok ki, mert igazából egyikkel sem tudtok mellényúlni. Ami mindhármunknak egyöntetűen nagyon bejött, az a tintahal citromos aiolival. Az aioli a mediterrán konyha megkerülhetetlen része, lényegében egy fokhagymás olaj, amit nagyon szeretnek még egy kis chilivel megtámogatni. A francia, görög, olasz konyha ugyanolyan előszeretettel használja, mint a spanyol, ami nem véletlen, hiszen egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, tehát egy darab száraz kenyérhéjat is két perc alatt bisztrókajává varázsol. A tintahal nem volt rágós, nem volt túlsütve, olyan volt, amilyennek lennie kell. Aki most kezd barátkozni a tenger gyümölcseivel, annak mindenképp ajánlom, mert a tintahalnak (szerintem) nincs olyan markáns íze, mégis extrább, mint egy garnéla (2300 Ft).

Calamares fritos/Fotó: Polyák Attila

Gambas al Ajilo

És ha már a garnélánál tartunk, feltétlenül szót kell ejtenünk az itt kapható gambasról! Minden magára valamit is adó tapasbár étlapján elengedhetetlen sztori, és általában egy chilis-petrezselymes olajban sült rákot tesznek elénk. De nem itt! A Vicky Barcelonában ugyanis egy kicsit újragondolták, olaj helyett egy paradicsomos-vajas szószban érkeznek a grillezett rákok, ami ezáltal sokkal sűrűbb és tartalmasabb. Minket eléggé megosztott, Lilla a klasszikus verziót éltette, nekem tökre bejött, de ha a kettő közül kéne választanom, én is inkább az olajos mellett tenném le a voksomat. Aki nyitott a változatosságra, az viszont feltétlenül kérje (2700 Ft)!

Gambas al Ajilo/ Fotó: Polyák Attila

Desszert- és italfront 

Természetesen az édesszájúaknak és a szomjasan érkezőknek sem kell csalódottan távozniuk, ha erre járnak. A desszertlapon mindhárom tájegységről akad ízelítő, vagyis választhatunk a katalán kókuszkrémből, a Spanyolországban ikonikusnak számító churrosból és a baszk égetett sajtorttából – mi ez utóbbi mellett határoztunk. Ezen a téren szintén nem volt egyetértés, de hát ettől szép az élet. Mivel a tetejét megégetik, így az kap egy enyhén kesernyés ízt, amivel Tamás nem tudott kibékülni, nekem viszont bejött, mert én alapvetően nem vagyok egy desszertrajongó, így én inkább az ilyen jellegű süteményeket kedvelem (1600 Ft). Abban viszont teljes volt az összhang, hogy a különböző sangriák közül (fehér, vörös, cava) a cava a legjobb. Ez egy katalán pezsgőkülönlegesség, melynek legfőbb ismérve, hogy az érlelés és erjesztés ugyanabban a palackban történik, amiben végül forgalomba helyezik. Biztosak lehettek benne, hogy Budapesten nem fog szembejönni minden sarkon, így feltétlenül próbáljátok ki (1,5 l/5000 Ft)!! 

Baszk sajttorta/Fotó: Polyák Attila

A Vickyt elsősorban azoknak ajánlom, akik nemcsak hétvégén szeretnek kimozdulni otthonról, hanem a hétköznapokat is szeretik feldobni, mert itt garantáltan mindig zajlik az élet, és sosem lesz két egyforma estéd! 

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 16.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások