Hirdetés

Vacsorázzatok híres írókkal! Séfek főznek íróknak, ti pedig megehetitek

Klasszik paradicsomsaláta

Örök klasszikus!

A tökéletes sajttorta-alaprecept

Ezt aztán már mindenki kedvére turbózhatja ;)
Hirdetés

Vacsorázzatok híres írókkal! Séfek főznek íróknak, ti pedig megehetitek

Főzünk és mesélünk címmel indít új vacsorasorozatot a Globalista Konyha. Az első három alkalommal híres magyar írókkal lehet egy asztalhoz ülni, beszélgetni és vacsorázni. Az októberi vendégek: Grecsó Krisztián, Dragomán György, Szabó T. Anna és Nyáry Krisztián. Az ő ötleteik és menüjavaslataik alapján sürgölődik a konyhában három ismert, magyar séf, igazán egyedülálló vacsorákat kóstolhattok tehát.
Hirdetés

Az első séf Szilvási Mihály, a zebegényi Natura Hill konyhafőnöke, aki Grecsó Krisztián párja lesz. Szilvási közel tíz év után költözött haza Franciaországból, először Badacsonyban a Laposa teraszon, most pedig Zebegényben főz. Mindkét helyszín biztosíték rá, hogy fontosak számára a jó minőségű alapanyagok. Grecsó Krisztián író apróbb instrukciókkal látta el a vacsoraestet illetően és kedvenc őszi alapanyagival kapcsolatban. Grecsó főleg friss őszi gyümölcsöket és tököt szeretett volna látni a tányéron, így Szilvási készít többek között sütőtököt borjúnyelvvel és birsalmával, illetve báránynyakat karfiollal és szőlővel – mindkettő nagyon különlegesen hangzik. 

Dragomán György és felesége, Szabó T. Anna párja Horváth Ákos séf lesz, ők hívószavakat és alapanyagokat adtak meg a séfnek: kacsa, cékla, gesztenye, vanília, padlizsán, kapor, csombor, tárkony. Ákos el is fogadta a kihívást, és ezekből állítja majd össze a menüt. 

Nyáry Krisztián volt a leghatározottabb, ő egy konkrét menüsort adott át az őriszentpéteri Pajta séfjének, Farkas Richárdnak, akit az egyik legtehetségesebb magyar séfként tartanak számon. Richárd szerencsére nem sértődött meg ezen, hanem le is főzi az egész ételsort – természetesen a saját filozófiája szerint. A menün olyan izgalmas fogások szerepelnek, mint mangalicaszalonna, saláta őrségi kecskesajttal, zeller, fenyő, pisztráng, fürjkakas, vörösbor, burgonya, rókagomba, valamint körte, természetesen őrségi tökmaggal. 

Mint Laufer Judit, az estek szervezője és a Globalista Konyha tulajdonosa elmondta, az eddigi vacsorákra londoni séfeket szerveztek, de most a magyar séfeket akarja egy kicsit közelebb hozni a közönséghez. Ezért is választott két vidéki szakácsot, akikkel a fővárosiak ritkán tudnak találkozni. 

„Olyan vacsorákat szeretnénk tartani, ahol egymásra hatnak az írók, a séfek és a közönség. Izgalmas kérdés számunkra, hogy hogyan inspirálják az írást az ételek, vagy a főzést az irodalom? Ki tudna erről jobban beszélgetni, mint egy író és egy séf?” A vacsoraestek alkalmával a moderátor Szegő János lesz, a teljes menüt is meg tudjátok nézni a Facebook oldalon. A három vacsorát október 15, 16 és 17-én tartják a Makifood főzőiskolában, ahol a tálalás teljes folyamatát is követni lehet. A négyfogásos vacsorák ára 16 900 F, jegyek az oldalon kaphatók. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások