Hirdetés

Végre egy jó hely Ferencvárosban, ahova nem csak a pizzáért jössz majd vissza!

Rántott puliszka

Mert rántva minden jobb!

Óriás csokis keksz - grillen!

Egy adag vaníliafagyival ez a süti maga a mennyország!
Hirdetés

Végre egy jó hely Ferencvárosban, ahova nem csak a pizzáért jössz majd vissza!

A 9. kerület már évek óta figyelemre méltó rehabilitáláson megy keresztül, elég csak körülnézni a környéken gomba módjára épülő lakóházak között, nem beszélve számos iskoláról és a Semmelweis Egyetemről. Ennek ellenére mégsem volt a környéken egyetlen igényesen kialakított hely, ahova az ember szívesen ül be suli/munka után. Mostanáig!
Hirdetés

Előrebocsátom, hogy nagyon elfogult leszek, mivel a környéken élek, ezért a saját bőrömön tapasztaltam, mennyire hiánypótló a Thaly Kálmán és a Tűzoltó utca sarkán létrehozott közösségi tér. Régóta bosszantott, hogy hiába a belváros közelsége, egyszerűen nincs egy hely, ahova beülhetek egy jó kávéra/fröccsre a közelben. Az egyik tulajdonos, Varga Giulietta és vőlegénye, akik szintén itt élnek, pedig egy minőségi pizzázót hiányoltak. Így indult tehát útjára a Pompás.

Már akkor izgatottan figyeltem, mi történik az amúgy 7 éve üresen álló üzlethelyiségben, amikor még csak sejteni lehetett, hogy itt valami nagyon klassz dolog van készülőben. Mikor a tesztüzem alatt először léptem be, azonnal beleszerettem a hely dizájnjába, ami Cselényi Panni munkáját dicséri. A tágas teret 3 fő részre osztották annak szellemében, hogy reggel, délben és este is minden igényt kiszolgáljanak. 

Pompás Bagel and Breakfast

Elsőként a Pompás Bagel and Breakfast nyit, ahol 7:30-tól várják a frissen főtt kávéra áhítozó vendégeket és reggelizni vágyókat. A kávét a Black Sheep Roasterytől szerzik be, akik közepes pörkölésű, elsősorban Kolumbiából származó kávéval foglalkoznak. Én rögtön egy presszóval és kétfajta bagellel indítottam. Ez utóbbi alapját a Budapest Bagel szolgáltatja, a továbbiakat természetesen itt teszik bele, és helyben is sütik. Én egy lazacosat és a „Pompást” próbáltam – merthogy mindhárom térnek megvan a maga signature terméke. Ebben camembert, áfonyachutney és dió keveredik. Szerintem kicsit sok benne a lekvár, de összhatásában teljesen jó. A lazacos nagyon rendben van, krémsajt, madársaláta és bőséges mennyiségű lazac segíti elindítani a napodat. De a vegánoknak sem kell a közeli boltba menni reggeliért. Ebben szárított paradicsomos-kapribogyós krém, vegán sajt, paradicsom és rukkola van, az ára 990 Ft. A kávé zseniálisan finom, főleg a csokis-karamellás ízjegyek dominálnak (490 Ft). Megkóstoltam még a smoothie-kat is: a zöldségesben spenót, uborka, zöld alma, zeller, banán és narancs van. Szupersűrű, igazi vitaminbomba, amitől azonnal elpusztíthatatlannak érzed magad (950 Ft). A gyümölcsösben pedig meggy, eper, mangó, ananász, őszibarack és menta. Az édesszájúak a Budai Pékség süteményeiből válogathatnak. Ezek közül a répatortát kóstoltam (890 Ft), ami bánatomra elég sok mazsolát tartalmaz, így aki hozzám hasonlóan nem rajong ezért az aszalt gyümölcsért, bőven tud még miből választani. 

Pompás Pizza Napoletana

A Pompás Pizza Napoletana részlegen 11:30-kor látnak neki a nápolyi recept alapján készült tésztacsodáknak, amik ennek megfelelően 90 másodperc alatt sülnek tökéletesre. Itt 10-féléből válogathatunk, a legolcsóbb a Marinara 1590 Ft-ért, a legdrágább a Pompás 2990 Ft-ért, ami szerintem több mint jutányos. Mivel képtelenségnek tűnt választani a jobbnál jobb variációk közül, így 4-et is kipróbáltunk. Elsőként a Buffala DOP-ot kóstoltuk, mert élek-halok a jó bivalymozzarelláért. A tészta nálam csillagos ötösre vizsgázott – a közepe vékony, a széle kellemesen ropogós. A paradicsomszósz fűszerezése szerintem lehetne egy árnyalatnyit bátrabb, de legalább nincs is túltolva. Minden van rajta, amitől pizza lesz a pizza, vagyis mozzarella, bazsalikom, extra szűz olívaolaj és még koktélpari is. 

Ezek után főleg azokra mentünk rá, amik valamilyen tekintetben kicsit extrábbak. Először is a Pompásra, amely paradicsomszószos alappal készül, és sütés után kerül rá bresaola, ami egy szinte teljesen zsírtalan, érlelt marhasonka, valamint bivalymozzarella és friss bazsalikom. Ennek elég füstös íze van, ami nagyszerűen egészíti ki az egyszerűen fűszerezett paradicsomszószt (2990 Ft).

A közönségkedvenc a ‘Nduja, amire tépett calabriai csípős kolbászkrém, valamint füstölt scamorza sajt kerül, és egész egyszerűen isteni! Az egész pizza kap tőle egy pikáns twistet, egy kicsit csípős, de nem uralkodik el mindenen. Abszolút meg tudom érteni, hogy miért szeretik annyira (2390 Ft).

Nálam azonban kétségkívül az Exhas volt a befutó! Bármi is került az asztalra, mindig visszatértem „még egy falatra”. A többi pizzával ellentétben ennek nem paradicsomos, hanem gorgonzolás alapja van, amire körte és dió kerül. KÖRTE – igen, körte! Ez a trió ősidők óta szuperjól működik, mégsem jutott még szerintem senkinek eszébe, hogy pizzára pakolja őket. Én az első harapástól odavoltam érte. A gorgonzola észvesztően krémes, a körte finom puha, aminek remek társa a ropogós, pirult dió. Aki szereti kipróbálni a szokatlan dolgokat, az feltétlenül ezt kérje, mert egyrészt imádni fogja, másrészt tutira sehol máshol nincs ilyen (2390 Ft).

Fotó: Polyák Attila

Pompás Bar

Mivel ezek után érthető módon megszomjaztam, semmi nem állhatott az utamba, hogy átnyergeljek a bárrészleghez. A csapon jelenleg 4-féle sör sorakozik (Hoegarden, Leffe Blond, Belle Vue Kriek és Staropramen Lager), nyárra pedig legalább további egyet terveznek – ezekből kiemelném a Hoegarden rozét, amivel még a belvárosban is ritkán találkozni. A röviditalok tekintetében nincs végtelen hosszú választék, ami viszont van, az valóban minőségi. Különösen tetszett, hogy bizonytalan és/vagy kísérletező kedvű vendégek számára készítettek gin-, rum-, pálinka- és whiskey-kóstolót, amiben 3 különböző intenzitású fajtát válogattak össze, így biztosan mindenki megtalálhatja a kedvére valót (pálinkakóstoló: 1590 Ft / rum-, whiskey-, ginkóstoló: 2290 Ft). Amivel szintén sehol máshol nem találkoztam még (pedig 6 évig álltam a pult mögött), az az ALKOHOLMENTES gin. Merthogy itt, kérem, ilyen is van, a megszavazott sofőrök és friss anyukák legnagyobb örömére! Ezt természetesen muszáj volt önmagában is kipróbálnom, és őszinte leszek, nekem kicsit szappanos mellékíze volt, viszont mikor megkóstoltam az ebből készülő gin-tonikot, már semmilyen különbséget nem éreztem. (1940 Ft). A Pompás koktél maga is gin-tonik, amiben Bulldog gin, Fever Tree tonik, bodzaszörp és citrusok keverednek. Nagyon üdítő, savanykás az íze, amiből nyáron valószínűleg nem fognak tudni majd eleget készíteni (2490 Ft). 

Amiről még feltétlenül szót kell ejtenünk, és amitől közösségi térnek nevezheti magát a Pompás, azok a programok. Tervük, hogy minél gyakrabban tartsanak különböző tematikájú, edukációs jellegű workshopokat. Lesz köztük ginkészítő, pálinkakóstoló, de szeptemberben te magad is elkészítheted a különleges kartonállatot – igaz, jóval kisebb méretben. 😀

Shop

Ezenkívül van még Shop-sarok is – itt csupa olyan termékkel találkozhatsz, ami nemcsak neked, de a bolygónknak is jó. Ilyen például a szlovén csajok által készített, 100%-ig vegán Pjur rúzs – kizárólagos forgalmazói a külföldön nagy népszerűségnek örvendő, eszméletlenül szép jógamatracokat gyártó SugarMatnek. De vehetsz Pompás-logóval ellátott Equa kulacsokat, Meadows márkájú különleges gyertyákat vagy a magyar dizájner lányok által készített Blind Chic táskát is. 

Forrás: Pompás Budapest/Facebook

All in all, a Pompást egyszerűen mindenkinek ajánlom, mert nemcsak hiánypótló, de egy igazán egyedi vendéglátóhelyet sikerült létrehozni, így legalább egyszer érdemes kipróbálni!

Az itt kapható pizzákat rendelésre is elkészítik!

Pompás, 1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 52. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások